Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τέλος στην απαγόρευση μεταγραφών για την ομάδα μπάσκετ του Άρη

Διευθετήθηκαν τα ban από τις εκκρεμότητες προς Σανικίτζε και Τζένκινς – Η ανακοίνωση της ΚΑΕ

Ελευθερία κινήσεων στο μεταγραφικό μέτωπο, χωρίς να μπαίνει... φρένο στα «θέλω» της από περιορισμούς, έχει ξανά από σήμερα η ΚΑΕ Άρης. Οι διοικούντες την εταιρεία διευθέτησαν όπως αναμένονταν από την Πέμπτη (16/9), τις δύο εκρεμμότητες που είχαν αναφορικά με τις συμφωνίες με τους Βίκτορ Σανικίτζε, Μάικλ Τζένκινς, για τα χρήματα που έχουν λαμβάνειν αμφότεροι από την προ ετών συνεργασία τους με την ομάδα, με συνέπεια να καταστεί εφικτό να αρθεί το απαγορευτικό μεταγραφών που επιβλήθηκε στην ΚΑΕ από την FIBA, τα τελευταία χρόνια, για οικονομικές οφειλές. Αυτή η εξέλιξη... ανοίγει το δρόμο για την ενεργοποίηση όλων των μεταγραφών που έγιναν, εσχάτως, για τη στελέχωση του δυναμικού του Άρη για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022.

Οι Θεσσαλονικείς γνωστοποίησαν την απαλλαγή από τα ban της FIBA, αναφέροντας σε ανακοίνωσή τους: «Η ΚΑΕ Άρης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την άρση και των οκτώ bans από τη FIBA, τα οποία βάραιναν την ομάδα τα τελευταία χρόνια.

Μετά από προσπάθεια μηνών, η ομάδα μας απαλλάχθηκε από ένα μεγάλο βάρος, το οποίο της στερούσε το δικαίωμα «ελεύθερων» μεταγραφών. Για να επιτευχθεί η άρση οκτώ bans, σε μία δύσκολη περίοδο και χωρίς έσοδα στα ταμεία της ΚΑΕ από εισιτήρια ή τηλεοπτικά δικαιώματα, χρειάστηκε σημαντική οικονομική συμβολή. Από τη διοίκηση της ΚΑΕ, αλλά και ανθρώπους που βοήθησαν σ' αυτήν τη δύσκολη συγκυρία και τους ευχαριστούμε θερμά γι' αυτό, διατέθηκε ένα ποσό της τάξης των 300.000, ώστε να επιτευχθούν οι οκτώ συμφωνίες.

Στις τρεις από τις οκτώ περιπτώσεις, αυτές των Γουίλ Κάμινγκς, Έρικ Μπάκνερ και Κάιλ Γουίβερ, υπήρξε πλήρης εξόφληση, κάτι που σημαίνει ότι οι εν λόγω υποθέσεις διευθετήθηκαν οριστικά. Στις υπόλοιπες πέντε, των Τάντιγια Ντραγκίτσεβιτς, Ντέβιν Μαρμπλ, Μάικλ Τζένκινς, Βασίλη Καββαδά και Βίκτορ Σανικίτζε, επιτεύχθηκαν διακανονισμοί.

Η μοίρα (...) το έφερε έτσι, ώστε οι διοικήσεις Πρωτοδικείου της ΚΑΕ Άρης να άρουν συνολικά 16 bans (οκτώ το 2014 και ισάριθμα φέτος), τα οποία «κληρονόμησαν» από τους ιδιοκτήτες της ομάδας. Η προσπάθεια, φυσικά, δε σταματά εδώ. Άλλωστε, οι «πληγές» του παρελθόντος είναι ακόμα ανοιχτές και καθημερινά η ΚΑΕ καλείται να αντιμετωπίσει θέματα που έχουν να κάνουν με οικονομικές υποχρεώσεις από παλιότερες σεζόν.

Η προσπάθεια είναι καθημερινή και συνεχής. Παράλληλα με την άρση των bans, διευθετήθηκαν οριστικά κι άλλες υποθέσεις πιστωτών οι οποίοι είχαν λαμβάνειν από την ΚΑΕ Άρης. Όμως οι υποχρεώσεις είναι, ακόμα, πολλές. Από την πλευρά μας, καλούμε τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα με την αγορά εισιτηρίου διαρκείας. Ο Αρης είναι μία από τις πιο παραδοσιακές ομάδες της Ευρώπης και το γεμάτο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο είναι σήμα κατατεθέν. Φέτος, γίνεται μία νέα αρχή και στο αγωνιστικό σκέλος, με ένα ανανεωμένο και νεανικό ρόστερ, το οποίο υπόσχεται «μάχη» σε κάθε αγώνα.

Σ' αυτήν τη μάχη, ο Άρης θέλει στο πλευρό του τον «έκτο παίκτη» της ομάδας, τον κόσμο του, στη διπλή προσπάθεια που γίνεται, για την επιστροφή στις επιτυχημένες σεζόν και για τη συνέχιση της προσπάθειας για την οικονομική εξυγίανση της ΚΑΕ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ