Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Το πρώτο βήμα για το νέο γήπεδο του Άρη - Σύσκεψη στην Περιφέρεια

Ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια για το νέο γήπεδο του Άρη

Tο πρώτο ουσιαστικό βήμα για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Άρη έγινε το πρωί της Παρασκευής (5/11) σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη σύσκεψη, εκτός από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρο Καρυπίδη, και τον πρόεδρο του ΑΣ Άρη, Λευτέρη Αρβανίτη, παραβρέθηκαν και θεσμικοί φορείς της Θεσσαλονίκης. Το παρών - μεταξύ άλλων - έδωσαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πέτρος Λεκάκης, αλλά και ο αρχιτέκτονας, Τάκης Δούμας. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα πρώτα βήματα που πρέπει να γίνουν, ώστε να προχωρήσει το έργο.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη, Λευτέρης Αρβανίτης, δήλωσε: «Να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους για την στήριξη στην ιδέα που είχε ο Ερασιτέχνης σχετικά με την διπλή ανάπλαση της περιοχής Χαριλάου και την μετεγκατάσταση του γηπέδου μας. Προτείναμε και έγινε δεκτό να υπογραφεί ένα μνημόνιο συναντίληψης, όπου θα διαχωριστεί η αρμοδιότητα κάθε φορέα. Θα υπάρχουν εκπρόσωποί μας, ώστε να τρέχουν με διαδικασία fast track όλες τις διαδικασίες. Από εδώ και πέρα πολλή δουλειά και λίγα λόγια».

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σχολίασε: «Συμφωνήσαμε όλοι να προχωρήσει αυτό το πρότζεκτ, όπως το επεξεργαστήκαμε το προηγούμενο διάστημα και όπως έχει παρουσιαστεί. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα αναλάβει το κόστος της ανάπλασης στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα το γήπεδο του Άρη, όπως και την ανάπλαση και τη δημιουργία των δημόσιων υποδομών στην έκταση που θα κατασκευαστεί το νέο γήπεδο. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στον οποίο ανήκει η σημερινή περιοχή του γηπέδου και ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, στον οποίο ανήκει η περιοχή που θα πάει το νέο γήπεδο, συμφωνούν απόλυτα στους βασικούς άξονες που θέσαμε από την πρώτη στιγμή. Είναι ένα πολύ σημαντικό project, το οποίο δεν θα αναβαθμίσει μόνο τις αθλητικές υποδομές μιας ομάδας της πόλης μας, αλλά ουσιαστικά την ποιότητα ζωής. Στο μεν σημείο της Θεσσαλονίκης που θα φύγει το γήπεδο, θα δημιουργηθεί μια έκταση πράσινου για τους πολίτες, με χώρους στάθμευσης και ουσιαστικά μια αναβάθμιση για την περιοχή. Στον χώρο που θα πάει το γήπεδο, θα διαμορφωθεί ένας χώρος που θα αναπτυχθούν κατοικίες, εμπορικές χρήσεις, πάρκο και άλλα, μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία, είναι πρώτον ότι θα δημιουργηθεί ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, ώστε να τρέξει γρήγορα το project και να μην έχουμε καθυστερήσεις. Δεύτερον, θα δημιουργηθεί μια ομάδα από εκπροσώπους κάθε φορέα και του Άρη, προκειμένου να παρακολουθείται η εξέλιξη των εργασιών. Τρίτον και επίσης σημαντικό, ξεκινούν οι μελέτες, που υπολογίζουμε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου. Θέλουμε από την Κυβέρνηση να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ανταλλαγής των οικοπέδων, ώστε να μπει σε τροχιά υλοποίησης αυτό το πολύ σημαντικό project».

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος τόνισε: «Βρεθήκαμε σήμερα εδώ από πρωτοβουλία και πρόσκληση του κ. Τζιτζικώστα για να συζητήσουμε, αλλά και να βάλουμε στις ράγες του σχεδιασμού, ένα ακόμα μεγάλο και πολύ σημαντικό project για την πόλη μας. Συζητούμε για μια διπλή ανάπλαση, μια διπλή αξιοποίηση, των εγκαταστάσεων στην περιοχή Χαριλάου με το γήπεδο του Άρη και την έκταση που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Είναι μια έκταση περίπου 162 στρεμμάτων. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προφανώς και συναινεί και θα ενώσει τις δυνάμεις του με τους φορείς».

Για να επισημάνει και ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης τα εξής: «Είναι από τις ευτυχείς συγκυρίες για την πόλη, καθώς όλοι οι φορείς και οι εκπρόσωποι της ομάδας του Άρη συμφωνούμε στη σκοπιμότητα κατασκευής σύγχρονων υποδομών για την πόλη και τον Άρη. Συμφωνούμε και στην μεθοδολογία και στους ρόλους. Την πρωτοβουλία έχει ο Περιφερειάρχης. Τον ευχαριστώ πολύ, καθώς συντονίζει τα βήματα και την αρμοδιότητα όλων. Στην περιοχή υποδεχόμαστε ένα τέτοιο project. Αναβαθμίζει μια περιοχή που ήθελε να αναβαθμιστεί. Χαίρομαι που στον δήμο εκτελούνται δύο έργα. Το ένα στο Φίλυρο και το άλλο με το σύγχρονο ευρωπαϊκό γήπεδο για την ιστορική ομάδα του Άρη»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ