Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ούτε στη Λάρισα ο τελικός του κυπέλλου - Κατηγορηματικό «όχι» από το δήμο

Για «συντονισμένη προσπάθεια παρεμπόδισης του τελικού με πρόσχημα την οπαδική βία» κάνει λόγο η ΕΠΟ

Μας… τελειώνει οριστικά και η Λάρισα! Ο περιφερόμενος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας φαίνεται ότι οριστικά πια δεν θα διεξαχθεί ούτε στην έτερη -μετά τον Βόλο- θεσσαλική πόλη.

Πέρα από όσα αποκάλυψε ο Κυριάκος Θωμαΐδης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τα δύο προβλήματα στο AEL FC Arena, τα οποία δεν μπορούν να επιτρέψουν τη διεξαγωγή ενός τόσο μεγάλου αγώνα σε αυτό, ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, στην απαντητική επιστολή του προς την ΕΠΟ, εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεση του Δήμου στο να γίνει το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στη Λάρισα! Το ίδιο, θυμίζουμε, είχε πράξει προ ημερών και με ανακοίνωσή του, στην οποία καλούσε «να μην εκδοθούν εισιτήρια και να απαγορευτεί η μετακίνηση οργανωμένων».

Στην επιστολή του, ο κ. Καλογιάννης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το γεγονός ότι ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας τα τελευταία χρόνια δεν είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου, αλλά συνοδεύεται από έκτροπα, δεν μας αφήνει περιθώρια να συμφωνήσουμε σε μια τέτοια προοπτική, παρά τη διάθεση των προηγούμενων ημερών για θεσμική συνεργασία και διεξαγωγή, με όρους και προϋποθέσεις. Εκτιμούμε ότι τα ζητήματα ασφάλειας των κατοίκων, αλλά και των υποδομών της πόλης μας, ο γενικευμένος φόβος ότι η Λάρισα μπορεί να εξελιχθεί σε πεδίο αντιπαράθεσης οπαδών, καθώς και η άρνηση της τοπικής κοινωνίας να δεχθεί κάτι τέτοιο, δεν επιτρέπουν στον δήμο Λαρισαίων να συμφωνήσει μαζί σας».

Ακόμα, επισημαίνει το εξής: «Εάν, παρά την ξεκάθαρη άρνηση της πόλης να φιλοξενήσει τον τελικό, προχωρήσετε στη διεξαγωγή του, τότε θα πρέπει να αναλάβετε αποκλειστικά την ευθύνη για ό,τι μπορεί να ακολουθήσει». Σημειώνεται ότι χθες, Τρίτη, ο δήμαρχος έλαβε σχετική επιστολή από την ΕΠΟ και σήμερα, Τετάρτη, εστάλη η σχετική απάντηση.

Πλέον, μετά και την επιστολή του δημάρχου, η επιλογή της Λάρισας φαίνεται να απομακρύνεται ακόμη περισσότερο, αφού, ούτως ή άλλως, το AEL FC Arena είχε τα δύο προβλήματα, που αποκάλυψε ο Κυριάκος Θωμαΐδης: Πρώτον, ότι κατά την αυτοψία της Πυροσβεστικής διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα πρόσβασης, πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας, και δεύτερον, πως το γήπεδο φαίνεται να μην έχει άδεια!

Για την ώρα, σοβαρή υποψηφιότητα, για να φιλοξενήσουν την αναμέτρηση, θέτουν το «Αθανάσιος Διάκος» στη Λαμία και το γήπεδο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το ''dikisports.blogspot.com'', δεν έχει αποκλειστεί η παρουσία φιλάθλων στον τελικό. Ειδικά αν πάει στη Λαμία, όπου η αστυνομία εμφανίζεται διαλλακτική σε περιορισμένο αριθμό θεατών. Η σκέψη για μαθητές Δημοτικού στις κερκίδες εγκαταλείπεται.

epistoli_dimos_larisas.jpeg

 

ΕΠΟ: Συντονισμένη προσπάθεια παρεμπόδισης του τελικού με πρόσχημα την οπαδική βία

Για οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια παρεμπόδισης της διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με το πρόσχημα, όπως τονίζει, της οπαδικής βίας, για την οποία, αναφέρει, ούτε ευθύνη έχει ούτε δυνατότητα παρέμβασης, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΕΠΟ!

Επιβεβαιώνοντας ότι κατά την αυτοψία της Πυροσβεστικής διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα πρόσβασης, πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας, και δεύτερον, πως το γήπεδο φαίνεται να μην έχει άδεια, η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία τονίζει στην ανακοίνωσή της:

«Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, αλλά και ο φίλαθλος κόσμος γενικότερα, πρέπει να γνωρίζουν ότι η ΕΠΟ είναι αντιμέτωπη με μια οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια παρεμπόδισης για τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου με το πρόσχημα της οπαδικής βίας, για την οποία η ΕΠΟ ούτε ευθύνη έχει ούτε δυνατότητα παρέμβασης.

Τελευταίο παράδειγμα, η έκθεση της πυροσβεστικής Λάρισας για ελλείψεις στο γήπεδο ΑΕL FC Arena, στο οποίο αγωνίζεται κανονικά η ομάδα του Ηρακλή Λάρισας, για το πρωτάθλημα SL2, χωρίς η Πυροσβεστική να αντιδρά, ενώ η Περιφέρεια χορηγεί κανονικά άδεια τέλεσης των αγώνων της ομάδας αυτής».

Και στη συνέχεια, η ΕΠΟ αναφέρει:

«Θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για την διεξαγωγή του τελικού σε ουδέτερο γήπεδο και ακόμα και αν η προσπάθεια παρεμπόδισης συνεχιστεί, ο τελικός σε κάθε περίπτωση θα διεξαχθεί.

Όσοι ευελπιστούν ότι θα πλήξουν την ΕΠΟ παρεμποδίζοντας την διεξαγωγή του τελικού, τελικά θα απογοητευθούν».

Πηγή: sport-fm.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ