Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αθλητικά

Μεγάλη έκπληξη στο Eurobasket: Η Γεωργία νίκησε την Ισπανία 83-69

Μεγάλη έκπληξη στο Eurobasket: Η Γεωργία νίκησε την Ισπανία 83-69
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Οι Γεωργιανοί ήταν καλύτεροι και με κορυφαίο τον Σάντρο Μαμουκελασβίλ

Τεράστια έκπληξη στο Eurobasket και τον όμιλο της εθνική μας ομάδας καθώς η Γεωργία διέλυσε την κάτοχο του τίτλου Ισπανία με 83-69.

Οι Γεωργιανοί ήταν καλύτεροι και με κορυφαίο τον Σάντρο Μαμουκελασβίλι (τρομερό ματς με 19 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ) έφτασαν στη νίκη και δείχνουν πως θα είναι πολύ δύσκολο να την κερδίσουν τόσο η εθνική μας, όσο και η Ιταλία, που θεωρητικά είναι τα δύο φαβορί για την πρώτη θέση στον όμιλο.

Μετά από ένα κλειστό πρώτο μέρος, η Γεωργία, απάντησε με επιμέρους σκορ 20-14 στην 3η περίοδο και προηγήθηκε με +8 (57-49) για να προσπεράσει και με +15 (75-60), περίπου 3 λεπτά πριν από τη λήξη.

Οι Ίβηρες είχαν καταφέρει να μειώσουν στο -3 (61-58) με επιμέρους σκορ 3-9 στις αρχές της 4ης περιόδου με 5 πόντους από τον φόργουορντ του Παναθηναϊκού Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και δίποντα των Τσάβι Λόπεθ-Αροστερί και Χάιμε Πραδίγια. Το τρίο των Αλεξάντερ Μαμουκελασβίλι, Μπέκα Μπουργιανάτζε και Γκόγκα Μπιτάτζε όμως είπε «όχι» στη «Φούρια Ρόχα» απαντώντας με επιμέρους σκορ 14-2 (!) για το +15 (75-60) της Γεωργίας, με εναπομείναντα χρόνο 3:10΄΄ για την ολοκλήρωση της πρεμιέρας του 3ου ομίλου.

Ο Χουάντσε Ερνανγκόμεθ μείωσε σε 75-62, για να ευστοχήσει σε τρίποντο ο Μπιτάτζε (78-62). Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού απάντησε με τρίποντο (78-65). Ο Σαντιάγκο Αλντάμα υπέπεσε σε φάουλ στον Τορνίκε Σενγκέλια, με τον Γεωργιανό να ευστοχεί στη μία βολή (79-65). Ο Ντάριο Μπριθουέλα πέτυχε 4 διαδοχικούς πόντους για την Ισπανία (79-69), αλλά η διαφορά των 10 πόντων στα 59΄΄ που απέμεναν ήταν αδύνατον να καλυφθεί. Ο Μπέκα Μπουργιανάτζε είχε 1/2 βολές μετά από φάουλ του Μπριθουέλα και ο Καμάρ Μπάλντγουιν με τρίποντο (83-69) «έγραψε» το ιδανικό φινάλε μιας πολύ μεγάλης νίκης για τη Γεωργία.

Από την ομάδα του Αλεξάνταρ Τζίκιτς ξεχώρισε ο Αλεξάντερ Μαμουκελασβίλι με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ. Ο Γκόγκα Μπιτάτζε είχε συνεισφορά 15 πόντους, 13 ο Τορνίκε Σενγκέλια, 12 ο Καμάρ Μπάλντγουιν και 11 ο Ντούντα Σανάτζε.

Από την Ισπανία των πολλών απουσιών σε αυτό το Ευρωμπάσκετ, διψήφιοι ήταν οι Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (13π. και 8ρ.), Σαντιάγο Αλντάμα (12π.) και Ντάριο Μπριθουέλα (11π.).

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 37-35, 57-49, 83-69

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Αθλητικά

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Χρυσοχοΐδης για Fly Over: Έχει επιταχυνθεί 13 - 25 λεπτά η διεύλευση της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Τα χρονοδιαγράμματα για Μαρίνα Καλαμαριάς και Κυβερνείο