«O μύθος της Τούμπας, το ωραιότερο γήπεδο του κόσμου, κλείνει σήμερα 66 χρόνια... Ήρθε η ώρα το σπίτι μας να αλλάξει, χωρίς να αλλάξει η ψυχή του. Η Νεα Τούμπα δεν μπορεί να περιμένει...»
Αυτό είναι το μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα 66α γενέθλια του γηπέδου του δικεφάλου, με τη Νέα Τούμπα όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται να μην μπορεί να περιμένει.
Το πρώτο ματς του ΠΑΟΚ στην Τούμπα ήταν στις 6 Σεπτεμβρίου του 1959, όταν και ο δικέφαλος αντιμετώπισε σε φιλική αναμέτρηση την ΑΕΚ, επικρατώντας 1-0 με σκόρερ τον Κώστα Κιουρτζή.
Στα ρεκόρ εισιτηρίων, στις εγώριες διοργανώσεις μνημονεύεται ξανά μία αναμέτρηση απέναντι στην ΑΕΚ, με 45.252 εισιτήρια (ΠΑΟΚ-στις 19 Δεκεμβρίου 1976 για το ελληνικό πρωτάθλημα ενώ 45.200 εισιτήρια κόπηκαν στο ΠΑΟΚ – Μπαρτσελόνα 1-0, στις 16 Σεπτεμβρίου του 1975 όσον αφορά τους ευρωπαϊκούς αγώνες.
Δείτε την ανάρτηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:
