Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μαρία Στρατουδάκη: Τρία μετάλλια και τριπλό ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Με τρία μετάλλια θα φύγει η Μαρία Στρατουδάκη από το Ευρωπαϊκό νεανίδων, κάνοντας την καλύτερη αρχή για την ελληνική αποστολή στο Δυρράχιο

Νέα τρομερή εμφάνιση από την Μαρία Στρατουδάκη που κατέκτησε δύο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων και U23 της Αλβανίας.

Στην κατηγορία των 53 στις Νεάνιδες σήκωσε 82 κιλά στο αρασέ και πήρε το χάλκινο μετάλλιο ενώ συγκλονιστική ήταν στο επολέ ζετέ με 101 κιλά, φτάνοντας στα 183 κιλά στο σύνολο και κατακτώντας δύο ασημένια.

  Η πρωταθλήτρια του Κρατερού Χανίων πέτυχε και νέα ρεκόρ Ευρώπης στο αρασέ με 82, ζετέ με 101 κιλά και στο σύνολο με 183. Τα προηγούμενα ήταν δικά της από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κορασίδων τον περασμένο Ιούλιο στη Μαδρίτη.  

Και οι τρεις επιδόσεις της είναι νέο πανελλήνιο ρεκόρ για την υπέροχη Μαρία που ξεπέρασε και πάλι τον εαυτό της.

H 17χρονη Στρατουδάκη ξεκίνησε στο αρασέ με 78 κιλά, έχασε τα 81 και σήκωσε τα 82. Στο επολέ ζετέ είχε επιτυχημένες προσπάθειες στα 98 και 101 κιλά και έχασε τα 105.

Η Μαρία προσθέτει αυτά τα μετάλλια σε μία σειρά μεταλλίων που έχει σε όλες τις μικρές κατηγορίες στα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα αποδεικνύοντας ότι είναι το μεγαλύτερο ταλέντο του ελληνικού αθλητισμού.

«Η  τρομερή εμφάνιση της Μαρίας μας γέμισε χαρά και ελπίδα για το μέλλον ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την αθλήτρια μας και της αξίζουν θερμά συγχαρητήρια όπως και στους προπονητές της για τα τρία μετάλλια, που αποδεικνύουν ότι το μέλλον της ελληνικής άρσης βαρών είναι λαμπρό», δήλωσε η πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών Θεανώ Ζαγκλιβέρη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 2 κατηγορίες ατόμων που πνίγονται πιο συχνά στις παραλίες - Τι ισχύει για Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική
Στην σημασία της πρόληψης και της σωστής ενημέρωσης στάθηκε μέλος της Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, τονίζοντας πως οι παραλίες Χαλκιδικής και...
Οι 2 κατηγορίες ατόμων που πνίγονται πιο συχνά στις παραλίες - Τι ισχύει για Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική επέμβαση διενεργήθηκε με επιτυχία σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση