Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Giant Open: Πρωτιές για Χρήστου και Βασιλάκη

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ο Απόστολος Χρήστου κυριάρχησε στα 100μ. ύπτιο, όπου πήρε τη νίκη με 53.09, επίδοση που συνιστά μάλιστα και ρεκόρ αγώνων

Με ακόμη δύο πρωτιές και μερικές πολύ αξιόλογες εμφανίσεις, ολοκληρώθηκε η παρουσία των Ελλήνων κολυμβητών στο δυνατό διεθνές μίτινγκ Giant Open, που έγινε στο Παρίσι, στην ίδια εγκατάσταση όπου τον Αύγουστο θα φιλοξενηθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο Απόστολος Χρήστου κυριάρχησε στα 100μ. ύπτιο, όπου πήρε τη νίκη με 53.09, επίδοση αρκετά καλή για την εποχή, που συνιστά μάλιστα και ρεκόρ αγώνων. Στον ίδιο τελικό συμμετείχε και ο Απόστολος Σίσκος, ο οποίος τερμάτισε έκτος σε 54.84.

Τρίτη πρωτιά σε ισάριθμα αγωνίσματα πανηγύρισε η Αρτεμις Βασιλάκη, η οποία επικράτησε στα 1.500μ. ελεύθερο με 16:23.63, πλησιάζοντας το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ νέων γυναικών (16:22.20). Η 20χρονη κολυμβήτρια επιστρέφει από το Παρίσι με δύο ρεκόρ γυναικών, σε 400μ. και 800μ., συνεχίζοντας την ανοδική πορεία της.

Τη δεύτερη θέση στα 100μ. πεταλούδα κατέλαβε η Αννα Ντουντουνάκη με χρόνο 57.78, χάνοντας μόνο από την Γερμανίδα -πρωταθλήτρια κόσμου το 2024- Αντζελίνα Κέλερ, που επικράτησε εύκολα με 56.92. Η Γεωργία Δαμασιώτη στο ίδιο αγώνισμα ήταν έκτη με 59.17.

Η Νικόλ Παυλοπούλου επιβεβαίωσε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και "άγγιξε" το πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ. μικτή ατομική, όπου σε μία ανταγωνιστική κούρσα κατετάγη πέμπτη με 2:13.32, μόλις τρία εκατοστά του δευτερολέπτου από το ρεκόρ που πέτυχε τον Δεκέμβριο, στο Χειμερινό Κύπελλο. 

Ο Δημήτρης Μάρκος με 15:17.71 πήρε την τρίτη θέση στα 1.500μ. ελεύθερο, όπως και ο Ιάσων Ρούτουλας στα 200μ. μικτή ατομική με 2:01.05. Ο Στέργιος Μπίλας τερμάτισε 7ος στον "μικρό" τελικό των 100μ. πεταλούδα και κατετάγη 15ος στο σύνολο με 54.28 (έκανε 53.99 στον πρωινό προκριματικό), ο Απόστολος Παπαστάμος περιορίστηκε στην 24η θέση στα 200μ. μικτή με 2:06.92, ενώ στα 50μ. πρόσθιο ο Σπύρος Γκικόπουλος ήταν 17ος με 28.15 και ο Μάριος Ζαφειρόπουλος 27ος με 29.19.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Στο ΣτΕ η προσφυγή του Δήμου Καλαμαριάς για τη Μαρίνα Αρετσούς
Ο δήμος ανέπτυξε τις θέσεις του σχετικά με την αντίθεσή του στο Προεδρικό Διάταγμα για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
Θεσσαλονίκη: Στο ΣτΕ η προσφυγή του Δήμου Καλαμαριάς για τη Μαρίνα Αρετσούς
Καμμένος: Θα συνεργαζόμουν με Καρυστιανού - Λάθος το όνομα ΕΛΑΣ από Τσίπρα
«Είναι καθαρή φωνή», είπε ο πρώην υπουργός για τη Μαρία Καρυστιανού – Τι απάντησε σε ερώτηση για το αν θα κατέβει στις εκλογές
Καμμένος: Θα συνεργαζόμουν με Καρυστιανού - Λάθος το όνομα ΕΛΑΣ από Τσίπρα