Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αθλητικά

World Cup πόλο ανδρών: Η Ελλάδα ηττήθηκε 16-14 από την Ιταλία

World Cup πόλο ανδρών: Η Ελλάδα ηττήθηκε 16-14 από την Ιταλία
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
«Λύγισε» στα τελευταία λεπτά η γαλανόλευκη

Η Εθνική πόλο ανδρών ηττήθηκε από την Ιταλία (16-14) στο πρώτο της παιχνίδι για τις θέσεις 1-4 των προκριματικών του World Cup που φιλοξενείται στο κολυμβητήριο “Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης” της Αλεξανδρούπολης.

Θυμίζουμε ότι μετά τη μεγάλη νίκη επί της Ολλανδίας, η Εθνική πόλο των ανδρών πήρε την πρόκριση για την τελική φάση του World Cup, που θα πραγματοποιηθεί στο Σίδνεϋ το προσεχές καλοκαίρι (20-26 Ιουλίου 2026).

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, το οποίο έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης, θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία το Μεγάλο Σάββατο (11/4, 17:30) και την Ισπανία την Κυριακή του Πάσχα (12/4, 13:00), διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, ώστε να έχει πιο βατό αντίπαλο στον προημιτελικό.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελική φάση του World Cup, η οποία θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στο Σίδνεϊ με τη συμμετοχή της οικοδέσποινας Αυστραλίας, προκρίνονται ακόμη οι πρώτες πέντε ομάδες της Division 1 (Αλεξανδρούπολη) και οι πρώτες δύο ομάδες της Division 2, που διεξάγεται σχεδόν παράλληλα (7-13 Απριλίου) στη Μάλτα.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στο ξεκίνημα του ματς, με την εθνική να σκοράρει πρώτη και τη «σετεμπέλο» να «απαντάει». Ο Καλογερόπουλος «έγραψε» με πέναλτι το 3-2, αλλά ακολούθησαν τέσσερα διαδοχικά γκολ για την ιταλική ομάδα, που προηγήθηκε 6-3, 59 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου.

Όμως, η εθνική μείωσε με τον Παπαναστασίου σε 6-4, που ήταν το σκορ της πρώτης περιόδου, ενώ ακολούθησαν πέντε «αναπάντητα» γκολ της ελληνικής ομάδας, η οποία προηγήθηκε 9-6, 2:50 πριν το τέλος του ημιχρόνου, με τον Σάντρο Καμπάνια να παίρνει τάιμ άουτ για να κόψει το ρυθμό της «γαλανόλευκης».

Ο Καλογερόπουλος διαμόρφωσε το 10-7, 2:02 πριν το τέλος του α΄ μέρους, αλλά η Ιταλία αντέδρασε και ισοφάρισε 10-10 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Αργυρόπουλος και Γαρδίκας έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στην εθνική (12-10), αλλά η «σετεμπέλο» προηγήθηκε 13-12, 6:11 πριν το τέλος του ματς. Ο Καλογερόπουλος με πέναλτι ισοφάρισε 13-13, 4:31 πριν τη λήξη του αγώνα, ωστόσο δύο διαδοχικά γκολ του Αλεζιάνι και ένα του Φερέρο έδωσαν «αέρα» τριών τερμάτων στην Ιταλία (16-13), 10 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ιταλία): 6-4, 3-6, 2-2, 5-2.

ΙΤΑΛΙΑ (Σάντρο Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Κάσια 1, Γκουεράτο, Καμποπιάνο, Φερέρο 3, Ντι Σόμα 1, Ντόλτσε, Τζιανάτσα 1, Ιόκι Γκράτα 3, Μπαλτζαρίνι 1, Ντελ Μπάσο 1, Καρνεζέκι 3, Νικόζια, Αλεζιάνι 2.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Πούρος, Σκουμπάκης 1, Χατζής 1, Αργυρόπουλος 2, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας, Καλογερόπουλος 4, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαΐδης 4, Τζωρτζάτος, Σπάχιτς, Γαρδίκας 1.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 
Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Αθλητικά

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Μητσοτάκης για απαγόρευση social media σε παιδιά - «Οι γονείς είναι απελπισμένοι»

Λαζαρίδης: Το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί ως ουρά του Πολάκη και του Κασσελάκη