Παίζοντας εξαιρετική άμυνα και επιδεικνύοντας εντυπωσιακή επιθετική πολυφωνία (σ.σ. σκόραρα άπαντες πλην του Κώττα), ο ΠΑΟΚ επικράτησε εύκολα του ΚΑΟΔ (88-63)στην Πυλαία (παρουσία 1.500 οπαδών του) και έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφαλίζει την πρόκρισή της στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας.
Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου ο Μαρκ Κάρτερ με 17π. (3/4 τρίπ.), ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Τζέικ Οντουμ (10π., 6 ασίστ) και Τζούλιαν Βον (13π., 5ριμπ., 2 τάπες). Πολύτιμος και ο Σαλούστρος που πρόσφερε σε διάφορους τομείς. Επίσης πρέπει να σταθούμε στα 8/15 τρίποντα που είχαν οι ασπρόμαυροι, στις 25 ασίστ που μοίρασαν αλλά και στα μόλις 8 λάθη στα οποία υπέπεσαν.
Από την πλευρά του ο ΚΑΟΔ έκανε κακή εμφάνιση, έχοντας 21/32 βολές, 2/13 τρίποντα και 15 λάθη. Μοναδικός από τους φιλοξενούμενους που είχε διψήφιο αριθμό πόντων, ήταν ο Τερόν Τζόνσον με 10π.
Εξαιρετική άμυνα από το 1ο λεπτό
Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλά «διαβασμένος» αμυντικά γεγονός που δεν επέτρεψε στον ΚΑΟΔ να βρει ρυθμό σε σχεδόν κανένα σημείο της αναμέτρησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 6' ο δικέφαλος είχε ήδη προηγηθεί με 12-3, ενώ έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο 19-12 και αυτό όντας εξαιρετικά άστοχος στις βολές (6/12).
Ετσι ήταν θέμα χρόνου να παγιώσει μια διψήφια διαφορά (27-14, 34-22), απέναντι σε έναν ΚΑΟΔ που σκόραρε δύσκολα και με άσχημα ποσοστά. Αξίζει να σημειώσουμε ότι από τα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου κιόλας, ο Σούλης Μαρκόπουλος είχε ήδη χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του πλην του Ελληνα σέντερ Θωμά Κώττα. Μάλιστα άπαντες είχαν ήδη καταφέρει να χριστούν και σκόρερ!
Να σημειώσουμε ότι ήδη από το πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν υποχρεώσει τους φιλοξενούμενους να υποπέσουν σε 10 λάθη, ενώ οι ίδιοι είχαν μοιράσει 13 ασίστ, τις 5 ο Όντουμ!
Απόλυτη κυριαρχία
Αν κανείς περίμενε κάποια αντίδραση από τον ΚΑΟΔ στο δεύτερο μέρος περίμενε άδικα. Όχι μόνο γιατί οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν τις λύσεις για κάτι τέτοιο, αλλά και γιατί ο ΠΑΟΚ δεν το επέτρεψε. Οι παίκτες του Μαρκόπουλου συνέχισαν να παίζουν εξαιρετικά αποτελεσματική άμυνα, ενώ επιθετικά έβγαζαν ωραίες συνεργασίες φτάνοντας σε όμορφα καλάθια.
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Κάρτερ πρόσφερε πολύτιμες επιθετικές λύσεις, ενώ ο Οντουμ πρόσφερε σε διάφορους τομείς καταθέτοντας ενέργεια στο παρκέ. Ετσι το προβάδισμα των ασπρόμαυρων εκτοξεύθηκε για πρώτη φορά στους 20π. (51-31 στο 22'), ενώ έφτασε ακόμη και το +26 (64-38 στο 25').
Το τελευταία δεκάλεπτο απέκτησε καθαρά διαδικαστικά χαρακτήρα (72-51, 82-59), με τον ΠΑΟΚ να προσφέρει ωραίο θέαμα και να «αναγκάζει» τους φίλους του να τον χειροκροτήσουν θερμά αρκετές φορές.
Τα δεκάλεπτα: 19-12, 44-28, 68-49, 88-63
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 4, Λιάπης 7 (2), Χαραλαμπίδης 8, Κάρτερ 17 (3), Κακαρούδης 5 (1), Τσόχλας 2, Δέδας 8 (2), Μαργαρίτης 4, Κώττας, Οντουμ 10 (1), Σαλούστρος 10 (1), Βον 13.
ΚΑΟΔ (Μέξας): Σλαφτσάκης 3, Βασόγεβιτς 3, Τζόνσον 10, Γεωργάκης 9, Ατκινς 8, Οντομ 3, Σπυριδωνίδης 6 (1), Μίσελ 8, Ζάρας 5 (1), Λόου 7, Χρυσικόπουλος 1.