Με την είσοδο της Μπεσίκτας στην EuroLeague και την ολοκλήρωση της υπογραφής της δεκαετούς συμφωνίας της Ρεάλ, συμπληρώθηκε το παζλ με τις 20 ομάδες της σεζόν 2026-27. Οριστικά εκτός διοργάνωσης μένει η Μονακό.
Οι 20 συμμετέχοντες σύλλογοι στη Euroleague για τη σεζόν 2026-27 είναι οι εξής: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός (Ελλάδα), Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Βαλένθια, Μπασκόνια (Ισπανία), Φενερμπαχτσέ, Αναντολού Εφές, Μπεσίκτας (Τουρκία), Αρμάνι Μιλάνο, Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία), Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία), Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία), Ντουμπάι (ΗΑΕ), Βιλερμπάν, Παρί (Γαλλία), Μακάμπι Τελ Αβίβ, Χαποέλ Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Ερυθρός Αστέρας, Παρτιζάν (Σερβία).
Οι σύλλογοι της Euroleague επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για επέκταση της Euroleague σε 24 ομάδες για τη σεζόν 2027-28 και συμφώνησαν να συνεχίσουν την αξιολόγηση των μορφών αγώνων που θα προσαρμόσουν αυτήν την επέκταση, διατηρώντας παράλληλα την αρχή ότι κάθε ομάδα παίζει με κάθε άλλη ομάδα και διασφαλίζοντας μεγαλύτερη ενσωμάτωση στο ευρύτερο ευρωπαϊκό καλεντάρι μπάσκετ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης την επέκταση της 10ετούς άδειας της Ρεάλ Μαδρίτης, μετά την ολοκλήρωση της αντίστοιχης διαδικασίας τη Δευτέρα 22 Ιουνίου.
Επιπλέον, ο διευθύνων δύμβουλος της Euroleague, Τσους Μπουένο, ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο για τη συνεχιζόμενη διαδικασία μετατροπής των τρεχουσών μακροπρόθεσμων αδειών συλλόγων σε franchise, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια της σεζόν 2026-27.
Παρείχε επίσης ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία διερεύνησης της κατανομής μελλοντικών franchise, η οποία θα ξεκινήσει επίσημα την 1η Ιουλίου 2026.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βίντεο σοκ στη Θεσσαλονίκη: Νεαροί με πατίνι και ποδήλατο κινούνται ανάποδα με τα ΙΧ
- Θεσσαλονίκη: Κλειστό σήμερα το Μουσείο «Θεσσαλονικέων Μητρόπολις» - Ποιος ο λόγος
- Λύκος έξω από σπίτια στη Θεσσαλονίκη – Ποια περιοχή, γιατί χώρισε από την αγέλη (VIDEO)
- Χαλκιδική: Τελεσίγραφο για «μόνιμες» ομπρέλες, ξαπλώστρες σε γνωστές παραλίες
