Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Έκτακτο:

Αθλητικά

Μήνυμα ενότητας από Νίκο Γκάλη μετά τη ρατσιστική επίθεση στη Λίσα Ιτόγια

gkalis - itogia
ΕΡΤ
Μήνυμα ενότητας από Νίκο Γκάλη μετά τη ρατσιστική επίθεση στη Λίσα Ιτόγια
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Τι αναφέρει σε ανάρτησή του

Ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού έστειλε ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ κ. Νίκος Γκάλης, μετά τα σχόλια που δέχτηκε η Λίζα Ιτόγια, παίκτρια της εθνικής κορασίδων της «γαλανόλευκης». 

Πιο συγκεκριμένα, ο βετεράνος μπασκετμπολίστας έγραψε σε ανάρτησή του:

«Στηρίζουμε τα κορίτσια και τα αγόρια που ιδρώνουν τα γαλανόλευκα, τα μόνα χρώματα που υπάρχουν για τις Εθνικές μας Ομάδες». 

Η ανάρτηση της Λίζας Ιτόγια:

«Οι μισοί Έλληνες μπορεί να με μισούν απλώς και μόνο επειδή έχω διαφορετικό χρώμα δέρματος. Μου λένε ότι δεν αξίζω να παίζω στην Ελλάδα, λες και η αξία μου ως αθλήτρια καθορίζεται από το χρώμα του δέρματός μου. Είμαι Ελληνονιγηριανή.

Θα μπορούσα τώρα να βρίσκομαι στη Νιγηρία και να παίζω εκεί, αλλά επέλεξα τη χώρα όπου γεννήθηκα, τη χώρα στην οποία μεγάλωσα και τη χώρα που αποκαλώ σπίτι μου.

Οπότε σας ευχαριστώ που βρίζετε ένα 16χρονο κορίτσι επειδή απλώς κυνηγά το όνειρό της. Μπορείτε να με κρίνετε, να αμφιβάλλετε για μένα και μπορείτε να προσπαθείτε να με ρίξετε, αλλά ποτέ δεν θα με καθορίσετε. Θα συνεχίσω να δουλεύω. Θα συνεχίσω να παλεύω. Θα συνεχίσω να φοράω τη φανέλα της χώρας μου με περηφάνια. Γιατί έχω τον Θεό στο πλευρό μου. Και με τον Θεό δίπλα μου, τίποτα και κανένας δεν μπορεί να με σταματήσει».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ


 

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Αθλητικά

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΑΟΚ: Απρόοπτο με Κωνσταντέλια - Δεν ταξίδεψε στις Βρυξέλλες
Κωνσταντέλιας στην ήττα του ΠΑΟΚ από την Άντερλεχτ

Τουρνάς: «Εξαιρετικά κρίσιμη η αυριανή ημέρα - κανένα περιθώριο εφησυχασμού»
tournas-evaggelos