Η μεταγραφή του Γιάννη Κωνσταντέλια στην Μπορούσια Ντόρτμουντ μπορεί να σηματοδότησε την ολοκλήρωση ενός σημαντικού κεφαλαίου για τον ΠΑΟΚ, ωστόσο η δίαυλος επικοινωνίας που άνοιξε ανάμεσα στους δύο συλλόγους φαίνεται πως οδηγεί σε μία ακόμη συμφωνία, αυτή τη φορά με φόντο το μέλλον.
Στο προσκήνιο βρίσκεται ο Χρήστος-Γιάννης Κώστογλου, ένας 17χρονος ομογενής μέσος που ανήκει στις ακαδημίες της Ντόρτμουντ και ετοιμάζεται να κάνει το αντίθετο ταξίδι, αφήνοντας τη Γερμανία για τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ.
Οι «ασπρόμαυροι» είχαν στρέψει το βλέμμα τους στην περίπτωση του νεαρού ποδοσφαιριστή αρκετό καιρό πριν οι διαπραγματεύσεις για τον Κωνσταντέλια μπουν στην τελική τους ευθεία. Οι επαφές είχαν αρχίσει νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι, με τους ανθρώπους του Δικεφάλου να έχουν σχηματίσει θετική εικόνα για τις δυνατότητες του Κώστογλου και να θεωρούν πως πρόκειται για μία περίπτωση με σημαντικό περιθώριο εξέλιξης.
Ο 17χρονος μέσος αναμένεται να ενταχθεί στον ΠΑΟΚ, με τον Δικέφαλο να αποκτά τα δικαιώματά του και να του προσφέρει τριετές συμβόλαιο.
Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται για συμφωνία δανεισμού από την Ντόρτμουντ, αλλά για κανονική μεταγραφή ενός νεαρού ποδοσφαιριστή, στον οποίο οι Θεσσαλονικείς βλέπουν μία επένδυση με ορίζοντα χρόνου.
Ο Κώστογλου, έχοντας ήδη αποκομίσει εμπειρίες από το αναπτυξιακό περιβάλλον της γερμανικής ομάδας, καλείται πλέον να κάνει το επόμενο βήμα στην Ελλάδα, με τον ΠΑΟΚ να ποντάρει στις προοπτικές του και να φιλοδοξεί να τον εξελίξει σε μία σημαντική μονάδα για το μέλλον.