Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αθλητικά

Ραγδαίες εξελίξεις στο μπάσκετ: Βρέθηκαν 820.000 ευρώ σε σπίτι διαιτητή - Ποιοι 6 κατηγορούνται για στημένα ματς

Ραγδαίες εξελίξεις στο μπάσκετ: Βρέθηκαν 820.000 ευρώ σε σπίτι διαιτητή - Ποιοι 6 κατηγορούνται για στημένα ματς
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος και πέντε ακόμη παράγοντες του μπάσκετ και διαιτητές

Χρηματικό ποσό που ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ βρέθηκαν σε σπίτι στην επαρχία που ανήκει σε συλληφθέντα για το σκάνδαλο στο χώρο του μπάσκετ. Ειδικότερα, το ποσό των 820.000 ευρώ εντοπίστηκε μέσα σε χρηματοκιβώτιο στο σπίτι διαιτητή στην επαρχία, στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση των στημένων αγώνων στο ελληνικό μπάσκετ, για την οποία έχουν εκδοθεί έξι εντάλματα σύλληψης.

Πρόκειται για το νεότερο στοιχείο της έρευνας, κατά την οποία έχουν εντοπιστεί μεγάλα χρηματικά ποσά στην κατοχή εμπλεκομένων, τα οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν δικαιολογούνται.

Για την υπόθεση έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιου, καθώς και άλλων πέντε προσώπων. Συγκεκριμένα, τα έξι εντάλματα αφορούν τον πρόεδρο της ΕΟΚ, τρεις διαιτητές, έναν αρχιδιαιτητή που είναι και ειδικός σύμβουλος διαιτησίας και έναν επιχειρηματία, πρώην αθλητή.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, και οι έξι είχαν κληθεί για εξηγήσεις ενώπιον του δικαστικού λειτουργού που διενεργεί την έρευνα, κλήση την οποία αγνόησαν. Έτσι, ο αθλητικός εισαγγελέας προχώρησε στην άσκηση της δίωξης και ακολούθως στην έκδοση των ενταλμάτων. Τα εντάλματα φέρεται να αφορούν τους: Γιώργο Μαυραγάνη, συνεργάτη του Λιόλιου στην ΕΟΚ, Βασιλική Τσαρούχα, Πέτρο Παπαπέτρου, Ηλία Κορομηλά, Αναστάσιο Πηλοϊδη όλοι διαιτητές μπάσκετ. Όλοι έχουν ήδη συλληφθεί, πλην του Γιώργου Μαυραγάνη και της Βασιλικής Τσαρούχα που επιστρέφει από την Κωνσταντινούπολη και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, προτίθεται να εμφανιστεί ενώπιον των Αρχών (το πιθανότερο είναι η εκτέλεση του εντάλματος και η σύλληψή της να γίνει στο αεροδρόμιο, όταν φτάσει στην Αθήνα).

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έξι εμπλεκόμενοι φέρονται να διώκονται, κατά περίπτωση, για δωροδοκία και δωροληψία, βάσει των διατάξεων της αθλητικής νομοθεσίας.

Η έρευνα αφορά καταγγελίες για στημένους αγώνες τόσο στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ όσο και σε άλλες κατηγορίες, με την υπόθεση να εκτείνεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών.

Μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων, η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου αναμένεται να κληθούν αύριο οι κατηγορούμενοι προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Αθλητικά

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Τροχαίο δυστύχημα στο Μαρούσι - Νεκρός 20χρονος από σύγκρουση ΙΧ με μηχανή

Συναγερμός στον Κολωνό: Έκρηξη σε κτίριο - Τέσσερις τραυματίες
αστυνομία