Η εκτελεστική ικανότητα του Βαγγέλη Μάντζιου έφερε το πρώτο γκολ και την πρώτη νίκη για τον Λεβαδειακό, που επικράτησε 1-0 του Ηρακλή στο «Καυταζόγλειο». Νέα εντός έδρας ήττα ο «γηραιός».
Ο Ηρακλής την πάτησε όπως και στην προηγούμενη αγωνιστική, όταν ηττήθηκε στο «Καυταζόγλειο» από τον Πανιώνιο, επίσης με 1-0
Η ομάδα της Λιβαδειάς, που πήγε στη Θεσσαλονίκη με μηδέν γκολ και χωρίς βαθμό, παρατάχθηκε στον αγώνα με πρώτο στόχο αρχικά να μη δεχθεί γκολ, με την ελπίδα να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις
Και ο Βαγγέλης Μάντζιος, αποδείχθηκε για άλλη μια φορά, «λίρα εκατό» για τον Λεβαδειακό. Ο 32χρονος φορ στο 51' δέχθηκε την μπάλα από τον Γιακουμάκη και ελισσόμενος από τα αριστερά με υπέροχο πλασέ νίκησε τον Χουάντερσον χάρισε στην ομάδα του μια τεράστιας σημασίας νίκη.
Ο «γηραιός»… πνίγηκε από το άγχος που έφερε η αναγκαιότητα για το τρίποντο. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δύσκολα φάνηκαν απειλητικοί.
Μετά το γκολ και με την είσοδο του Απόστολου Βέλλιου, βγήκαν μαζικά στην επίθεση, αλλά και πάλι δεν μπόρεσαν να πετύχουν έστω ένα γκολ.
Ο Περόνε στο 74' αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ενώ στην πιο σημαντική στιγμή για τον Ηρακλή, ο Πασάς στο 86' προσπάθησε να "κρεμάσει" με εξαιρετικό πλασέ τον Τσιντώτα, ο οποίος έδιωξε πολύ δύσκολα με το ένα χέρι σε κόρνερ.
ΓΚΟΛ: 51' Β. Μάντζιος
ΔΟΚΑΡΙΑ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 19' Στάμου, 57' Λάζαρ - 53' Ναβάρο, 90+7' Τσιντώτας
ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ:
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καραντώνης (Ημαθίας)
ΗΡΑΚΛΗΣ (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Καρλίτος (74' Τσιλιανίδης), Στάμου (68' Ρομάνο), Λάζαρ, Πασάς, Κυριακίδης, Μπουλούτ (59' Βέλλιος), Περόνε.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκ. Μάνζτιος): Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Νικολάου (62' Γιάχιτς), Ρομέου, Γιακουμάκης, Φαβάλι (50' Μαχαίρας), Ναβάρο (82' Στάθης), Μάντζιος.