Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η Emirates SkyCargo στηρίζει το παγκόσμιο εμπόριο το 2020

Συνδυάζοντας κατάλληλα καινοτόμα προϊόντα και επενδύσεις

Με το ξεκίνημα της δεκαετίας, η Emirates SkyCargo, το τμήμα εμπορευματικών μεταφορών της Emirates, είναι πλέον έτοιμο να ανταποκριθεί στους ρυθμούς του παγκόσμιου εμπορίου και της μεταφοράς φορτίων το 2020, συνδυάζοντας κατάλληλα καινοτόμα προϊόντα και επενδύσεις.

 «Η παγκόσμια βιομηχανία αερομεταφορών πέρασε μια πολύ δύσκολη χρονιά το 2019. Η οικονομική αβεβαιότητα, οι εντάσεις στο παγκόσμιο εμπόριο και οι αναταραχές στις βασικές αγορές επηρέασαν αρνητικά τον όγκο των φορτίων. Ωστόσο, οι δύσκολες συνθήκες της αγοράς ήταν μια ευκαιρία για εμάς να αναθεωρήσουμε τη βασική μας σχέση με τους πελάτες μας και να διασφαλίσουμε την ηγετική μας θέση στην αγορά, με την προσφορά ειδικών προϊόντων, περισσότερων δυνατοτήτων και υποδομών καθώς και ευελιξία για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις», δήλωσε ο Nabil Sultan, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Emirates Divisional Cargo.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Οι προοπτικές για το 2020 είναι θετικές, καθώς η βιομηχανία αερομεταφορών έχει θέσει ως στόχο να επιτύχει μια μικρή ανάκαμψη, χάρη στη βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας και στην ανάπτυξη του εμπορίου. Με τη δέσμευσή μας να «παραδίδουμε όπως υποσχόμαστε» στο παγκόσμιο δίκτυο που καλύπτει περισσότερους από 155 προορισμούς από το Ντουμπάι, ο σύγχρονος στόλος μας από αεροσκάφη ευρείας ατράκτου και οι τελευταίας-τεχνολογίας σταθμοί Emirates SkyCentral της Emirates SkyCargo είναι σε θέση να υποστηρίξουν το εμπόριο και την οικονομική ανάπτυξη σύμφωνα με το Silk Road Project του Ντουμπάι. Με την Παγκόσμια Έκθεση Expo 2020 στο Ντουμπάι τον Οκτώβριο του 2020, θα δούμε μια αύξηση στη κυκλοφορία αγαθών από και προς το Ντουμπάι και δουλεύουμε στενά με τους συνεργάτες μας για να παρέχουμε εξειδικευμένες υπηρεσίες αεροπορικής μεταφοράς εμπορευμάτων για τη μοναδική αυτή έκθεση».

Εξειδικευμένα προϊόντα

Το 2019, η Emirates SkyCargo συνέχισε να αναπτύσσει εξειδικευμένα προϊόντα για συγκεκριμένες βιομηχανικές ανάγκες.

Η Emirates Delivers είναι μια νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που επιτρέπει σε καταναλωτές, τόσο ιδιώτες όσο και μικρές επιχειρήσεις, να αγοράζουν προϊόντα από οποιοδήποτε ηλεκτρονικό κατάστημα με έδρα τις ΗΠΑ και να τα παραδίδουν στα ΗΑΕ. Η Emirates Delivers αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Emirates SkyCargo, για την προώθηση του Ντουμπάι ως κέντρο εξυπηρέτησης ηλεκτρονικού εμπορίου για πελάτες στη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Ευρώπη. Το 2020, οι δραστηριότητες της Emirates Delivers θα επεκταθούν σε περισσότερες αγορές.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς, και άλλα προϊόντα από το χαρτοφυλάκιο της Emirates SkyCargo παρουσίασαν ισχυρή απόδοση.

  • Περισσότεροι από 400.000 τόνοι αλλοιώσιμων προϊόντων μεταφέρθηκαν στις πτήσεις της Emirates μέσω της Emirates Fresh, εξειδικευμένου συνεργάτη της Emirates SkyCargo για ευαλλοίωτα προϊόντα. Τον Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2019, ο αερομεταφορέας πραγματοποίησε εννέα πτήσεις τσάρτερ από το Σαντιάγκο της Χιλής αποκλειστικά για τη μεταφορά κερασιών.
  • Περίπου 11.000 αποστολές υψηλής προτεραιότητας μεταφέρθηκαν στις έξι ηπείρους μέσω της Emirates AOG κατά τη διάρκεια του 2019.
  • Αύξηση κατά 6% των αγαθών υψηλής αξίας που μεταφέρονται με το Emirates Safe VAL, προϊόν της Emirates SkyCargo για τη μεταφορά πολύτιμων αγαθών.
  • Αύξηση 12% της ζήτησης για το Emirates Pets της Emirates SkyCargo για τη μεταφορά κατοικίδιων γατών και σκύλων.

Αξιοπιστία παράδοσης

Η σταθερή δέσμευση της Emirates SkyCargo για επιτυχημένη παράδοση αποσκευών, έχει ενισχυθεί από το 2018 με την εφαρμογή του πλαισίου Cargo iQ. Η Emirates SkyCargo έχει δημιουργήσει ένα «Επιχειρησιακό Κέντρο Ελέγχου Λειτουργιών» (COCC) λειτουργίας 24/7, το οποίο παρακολουθεί την πρόοδο των αποστολών σε προκαθορισμένα βήματα από την αποδοχή μέχρι την παράδοση. Το 2019, ο αερομεταφορέας παρακολούθησε περισσότερες από 1,5 εκατομμύρια αποστολές, χρησιμοποιώντας τις κατευθυντήριες γραμμές της Cargo iQ και διασφαλίζοντας ότι το φορτίο που είχε άμεσο αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, μεταφέρθηκε και παραδόθηκε εγκαίρως.

Η παρουσία της Emirates στην ελληνική αγορά ξεκίνησε το 1996. Τα τελευταία 24 χρόνια, η Emirates έχει προσφέρει τις μοναδικές της υπηρεσίες σε περισσότερους από 3.1 εκατομμύρια επιβάτες στην ελληνική αγορά. Η πρώτη εταιρία που συνέδεσε απευθείας την Αθήνα με το Ντουμπάϊ, η Emirates, από το Μάρτιο του 2017 προσφέρει ακόμη τη μοναδική απευθείας, καθημερινή πτήση που συνδέει την Ελλάδα με τις ΗΠΑ 365 μέρες τον χρόνο. Οι επιβάτες που πετούν με την Emirates μπορούν να διασκεδάσουν με ταινίες και προγράμματα στα περισσότερα από 4.500 κανάλια του ice, του βραβευμένου συστήματος ψυχαγωγίας της εταιρίας. Θα μπορούν ακόμη να απολαύσουν την άριστη φιλοξενία και την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση που προσφέρει το διεθνές, πολυπολιτισμικό πλήρωμα της Emirates. Έχοντας ξεκινήσει τη λειτουργία της με μόλις δύο αεροσκάφη το 1985, η Emirates είναι πλέον η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική εταιρεία του κόσμου, με ένα δίκτυο 158 προορισμών σε 84 χώρες και περιοχές ανά τον κόσμο, το οποίο εξυπηρετείται από έναν εντυπωσιακό στόλο 271 αεροσκαφών που σήμερα αποτελείται αποκλειστικά από Boeing 777s και Airbus A380s.

emirates_skycargo_.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Στον Παλαμά φτάνει η πρώτη βοήθεια από τον δήμο Νεάπολης - Συκεών
Στα χέρια των πλημμυροπαθών θα βρίσκονται μέσα στις επόμενες ώρες τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία του δήμου Νεάπολης -...
Θεσσαλονίκη: Στον Παλαμά φτάνει η πρώτη βοήθεια από τον δήμο Νεάπολης - Συκεών
Μητσοτάκης: Συνάντηση με επενδυτές στη Νέα Υόρκη - «Ελκυστικός προορισμός η Ελλάδα»
Παρουσίασε τις μεταρρυθμίσεις σε επενδυτές στη Ν. Υόρκη και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας για επενδύσεις
Μητσοτάκης: Συνάντηση με επενδυτές στη Νέα Υόρκη - «Ελκυστικός προορισμός η Ελλάδα»