Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι εντοπίστηκε και τμήμα της ουράς του ρωσικού αεροσκάφους Tu-154. «Αρκετά συντρίμμια βρέθηκαν στον βυθό, μεταξύ αυτών η ουρά μαζί με τμήματα του κινητήρα. Αυτή τη στιγμή οι δύτες εξετάζουν αυτά τα κομμάτια» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.
Όπως τονίζεται, συνολικά 45 πλοία, 15 βαθυσκάφη, 192 δύτες, 12 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης στην περιοχή που συνετρίβη το Tu-154.
Την ίδια ώρα, άλλη μία σορός εντοπίστηκε χθες κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων διάσωσης, σύμφωνα με το υπουργείο. «Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται επί 24ωρου βάσης. Το απόγευμα εντοπίστηκε κι ανασύρθηκε άλλη μια σορός, η οποία μεταφέρθηκε σε ένα πλοίο» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ο συνολικός αριθμός των θυμάτων που έχουν περισυλλεγεί μέχρι στιγμής.
Περισσότερες από 24 ώρες μετά τη συντριβή του Τουπόλεφ, λίγο μετά την απογείωσή του από το Σότσι, οι αρχές συνεχίζουν να αναζητούν τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας, ενώ το σενάριο μιας τρομοκρατικής ενέργειας μοιάζει να απομακρύνεται.
Τα επικρατέστερα σενάρια για τα αίτια της συντριβής
Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB) αναφέρουν ότι κανένα «στοχείο ή γεγονός» δεν πιστοποιεί το σενάριο της επίθεσης. «Τα επικρατέστερα σενάρια είναι η διείσδυση ενός ξένου σώματος στον κινητήρα, (ο ανεφοδιασμός) με καύσιμα κακής ποιότητας που οδήγησε στην απώλεια ισχύος, ένα σφάλμα του κυβερνήτη ή η μηχανική βλάβη στο αεροσκάφος» διευκρίνισε η FSB σύμφωνα με ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διατύπωσε την εκτίμηση ότι «το σενάριο μιας τρομοκρατικής ενέργειας απέχει πολύ από την κορυφή του καταλόγου» των πιθανών αιτίων της τραγωδίας.
Επιπλέον, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB) επιβεβαιώνουν από την πλευρά τους ότι κανένα «στοχείο ή γεγονός» δεν πιστοποιεί το σενάριο της επίθεσης.