Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Πάπας Φραγκίσκος: Να πούμε «Όχι» σε κάθε μορφή βίας

Πάπας Φραγκίσκος: Να πούμε «Όχι» σε κάθε μορφή βίας
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Που εκδηλώνεται στο όνομα της θρησκείας ή στο όνομα του Θεού

«Ας πούμε για μια ακόμη φορά ένα ακλόνητο και ξεκάθαρο «Όχι!» σε κάθε μορφή βίας, εκδίκησης και μίσους που εκδηλώνεται στο όνομα της θρησκείας ή στο όνομα του Θεού», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος στην ομιλία που πραγματοποίησε στο διαθρησκειακό συνέδριο για την Ειρήνη που διοργανώνει το Ελ Άζχαρ, το κέντρο της σουνιτικής ισλαμικής διανόησης.

Κατά την πρώτη μέρα της διήμερης επίσκεψής του στην Αίγυπτο, ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας κάλεσε από το Κάιρο τους μουσουλμάνους θρησκευτικούς ηγέτες να συνασπιστούν στην αποκήρυξη του θρησκευτικού εξτρεμισμού σε μια περίοδο που ισλαμιστές μαχητές εξαπολύουν επιθέσεις ενάντια σε χριστιανικές κοινότητες σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

«Ας δηλώσουμε όλοι μαζί το ασύμβατο της βίας και της πίστης, της πίστης και του μίσους», τόνισε ο ποντίφικας, υπογραμμίζοντας ότι ο «δημαγωγικός λαϊκισμός» δεν βοηθά «στην εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας».

«Για να αποτρέψουμε τις συγκρούσεις και να οικοδομήσουμε την ειρήνη, είναι απαραίτητο να εργαστούμε για να μειώσουμε την φτώχεια και την εκμετάλλευση, όπου πηγάζει περισσότερο ο εξτρεμισμός και να κλείσουμε τη ροή χρημάτων και όπλων ώστε να αποτραπούν πολεμικές συγκρούσεις», τόνισε κατά την ομιλία του.

Από την μια πλευρά «κάποιοι απομακρύνονται από την πραγματικότητα των λαών» και από την άλλη «από αντίδραση δημαγωγοί λαϊκιστές δεν βοηθούν στην εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας», είπε χαρακτηριστικά ο πάπας Φραγκίσκος.

«Καμία υποκίνηση της βίας δεν διασφαλίζει την ειρήνη» συμπλήρωσε.

Με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι να βρίσκεται στο ακροατήριο, ο πάπας Φραγκίσκος κάλεσε για έναν «άνευ όρων» σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα, μιλώντας για «θρησκευτική ελευθερία και έκφραση».

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Στρατός: Νέα διαδικασία για τις μεταθέσεις οπλιτών

Επιχειρήσεις: Αυτοί πρέπει να έχουν POS και μέχρι πότε - Η υπουργική απόφαση