Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Τι λένε οι ΗΠΑ για την 48ωρη άδεια στον Κουφοντίνα (Video)

Τι λένε οι ΗΠΑ για την 48ωρη άδεια στον Κουφοντίνα (Video)
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Ανησυχία στην Ουάσιγκτον

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ καταδίκασε την απόφαση να χορηγηθεί στον Δημήτρη Κουφοντίνα 48ωρη άδεια.

«Κάτι συνέβη σήμερα στην Ελλάδα που μας προκάλεσε τρομερή ανησυχία. Και αυτό είναι ότι η Ελλάδα απελευθέρωσε έναν καταδικασμένο τρομοκράτη της οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Θέλουμε να καταδικάσουμε την έξοδο από τη φυλακή του καταδικασμένου για τρομοκρατικές ενέργειες Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος έλαβε διήμερη άδεια από ελληνική φυλακή. Έχει καταδικαστεί για αρκετές δολοφονίες, μεταξύ των οποίων αυτής του Γουίλιαμ Νορντίν αλλά και του Ρόναλντ Στούαρτ» σημείωσε η Νάουερτ.

«Η πρεσβεία μας στην Αθήνα έχει μεταφέρει τις σοβαρές ανησυχίες μας για την απόφαση αυτή στην ελληνική κυβέρνηση», επισημαίνοντας παράλληλα ότι: «ορισμένα καταδικασμένα μέλη της 17 Νοέμβρη που είχαν βγει με άδεια στο παρελθόν στη συνέχεια εξαφανίστηκαν και προφανώς έχουμε ανησυχία για αυτό». Σε ερώτηση η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολίασε ακόμη πιο καυστικά «ανησυχούμε πως δεν θα επιστρέψει στη φυλακή».

Δείτε το βίντεο. 

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Μενού… Ευχαριστιών στο Μακεδονία Παλλάς – Πώς θα γιορταστεί!

Θεσσαλονίκη: Τραγικός θάνατος για 65χρονο - Παρασύρθηκε από ΙΧ