Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στρασβούργο: 8000 νέοι σε Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο

Ένα χρόνο πριν από τις ευρωεκλογές, νέοι από όλη την ΕΕ και πέραν αυτής θα θέσουν τις προτεραιότητές τους για το μέλλον της Ευρώπης.

Η τρίτη έκδοση της Ευρωπαϊκής Εκδήλωσης για τη Νεολαία («European Youth Event - EYE2018»),  όπου 8000 και πλέον νέοι - αριθμός ρεκόρ - θα συμμετάσχουν σε 400 δραστηριότητες, συζητήσεις, παραστάσεις και εργαστήρια, θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του ΕΚ στο Στρασβούργο από σήμερα, Παρασκευή 1 Ιουνίου στις 10.00πμ  έως το Σάββατο 2 Ιουνίου στις 7.00μμ.

Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν σε πέντε θέματα: Νέοι και μεγάλοι, πλούσιοι και φτωχοί, μαζί και χώρια, ασφάλεια και κίνδυνος, τοπικά και παγκόσμια.

 Ιδέες διασυνοριακές - ιδέες από όλες τις γενιές

Το «EYE» είναι μια διεθνής εκδήλωση για τους νέους (16-30 ετών). Οι περισσότερες δραστηριότητες σχεδιάζονται και προετοιμάζονται από τους 130 συμμετέχοντες οργανισμούς νέων, συμπεριλαμβανομένου του «YO! Fest» μπροστά στο Κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι, θα κηρύξει την έναρξη της ολομέλειας του «EYE» την Παρασκευή στις 10.00πμ (ώρα Γάλλιας), μαζί με περίπου 50 ευρωβουλευτές, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε εργαστήρια και συζητήσεις. Η Ευρωπαία Επίτροπος Κοινωνικών Υποθέσεων, Marianne Thyssen θα συμμετάσχει σε συζητήσεις με την επόμενη γενιά των ευρωπαίων παραγόντων λήψης αποφάσεων. Νικητές του βραβείου Ζαχάρωφ, όπως ο Δρ. Denis Mukwege και η Lamiya Aji Bashar, θα είναι κεντρικοί ομιλητές σε συζητήσεις.

Μια εφαρμογή για κινητά με όλες τις σχετικές πληροφορίες και ενημερώσεις είναι διαθέσιμη για τους συμμετέχοντες και τον Τύπο.

Επόμενα βήματα

Τα αποτελέσματα των εργασιών του «EYE» θα συμπεριληφθούν σε έκθεση με τις καλύτερες ιδέες που θα παρουσιαστεί σε ειδικές ακροάσεις για τη νεολαία σε κοινοβουλευτικές επιτροπές του ΕΚ το φθινόπωρο.

269 Έλληνες και 179 Κύπριοι νέοι θα συμμετάσχουν φέτος στην Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία.

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν από Ελλάδα και Κύπρο είναι οι εξής:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» στον δημοσιογράφο Νάσο Αθανασίου
Δεκάδες συνάδελφοι, συγγενείς και φίλοι βρέθηκαν στον ναό της Μεταμορφώσεως στα Βριλήσσια για να αποχαιρετήσουν τον δημοσιογράφο Νάσο Αθανασίου
Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» στον δημοσιογράφο Νάσο Αθανασίου
Θεσσαλονίκη: Στην τελική ευθεία οι πρόβες για την «Μποέμ» στο Φεστιβάλ Επταπυργίου
Η όπερα του Πουτσίνι αποτελεί την κεντρική παραγωγή του αγαπημένου θεσμού - Τι αναφέρουν οι συντελεστές
Θεσσαλονίκη: Στην τελική ευθεία οι πρόβες για την «Μποέμ» στο Φεστιβάλ Επταπυργίου