Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΕΚ : Όχι στη μεταρρύθμιση για τα πνευματικά δικαιώματα

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Νέο αδιέξοδο στην εποχή του διαδικτύου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταψήφισε σήμερα, με 278 ψήφους υπέρ, 318 κατά και 31 αποχές, σαρωτική μεταρρύθμιση των κανόνων για τα πνευματικά δικαιώματα στην εποχή του διαδικτύου, ανοίγοντας εκ νέου τη συζήτηση πάνω σε ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που φέρνει σε αντιπαράθεση διαδικτυακούς κολοσσούς και εκδότες-εταιρείες ΜΜΕ.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την πρόταση της Κομισιόν για επανεξέταση των κανόνων για τα πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο, το νέο αδιέξοδο υπογραμμίζει τη σημασία του ζητήματος για τις διαδικτυακές εταιρείες που το πολέμησαν σκληρά. Google, Facebook και άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί υποστηρίζουν ότι το κείμενο θα καταπνίξει τη δημιουργικότητα και το υλικό που διαμοιράζεται διαδικτυακά, καθώς θα υπόκειται σε εκτεταμένο έλεγχο για πιθανές παραβιάσεις. Το λόμπιγκ ενόψει της ψηφοφορίας υπήρξε εντατικό, με διασημότητες όπως ο PaulMcCartney και ο Stephen Fry να τάσσονται δημοσίως με την μία ή την άλλη πλευρά.

Οι περισσότερες ευρωομάδες, συμπεριλαμβανομένων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών και των Δημοκρατών και Φιλελευθέρων, διχάστηκαν ενόψει της ψηφοφορίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel
Θέτει ζήτημα «πράσινων» φόρων στα ορυκτά καύσιμα και το diesel κίνησης, ενώ επανέρχεται στο εύρος των φορολογικών εξαιρέσεων
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 55χρονος τουρίστας από τη Βρετανία – Η σύζυγός του είχε αισθανθεί αδιαθεσία
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος