Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τουλάχιστον 91 νεκροί από τα 6,9 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Τα περισσότερα θύματα βρέθηκαν στη βόρεια πλευρά του Λομπόκ, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού

Τουλάχιστον 91 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ισχυρός σεισμός 6,9 βαθμών έπληξε τα πολύ τουριστικά νησιά Λομπόκ και Μπαλί, γνωστοποίησε εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών τη Δευτέρα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα περισσότερα θύματα βρέθηκαν στη βόρεια πλευρά του Λομπόκ, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο κοντινό Μπαλί, ανέφερε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας, ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο.

Ο σεισμός των 6,9 βαθμών είχε πολύ μικρό εστιακό βάθος, 10 χιλιομέτρων, γεγονός που εξηγεί τις ζημιές που προκάλεσε σε χιλιάδες κτίρια. Έγινε εξαιρετικά αισθητός στο κοντινό νησί Μπαλί, τον δημοφιλέστερο ινδονησιακό τουριστικό προορισμό.

Ακολουθήθηκε από πολλές μετασεισμικές δονήσεις, η ισχυρότερη από τις οποίες έφθασε τους 5,3 βαθμούς σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο απολογισμός είναι ακόμη προσωρινός κι αναμένεται να γίνει ακόμη πιο βαρύς όσο θα συνεχίζουν να συγκεντρώνονται στοιχεία από τις αρχές.

«Η συγκέντρωση δεδομένων συνεχίζεται και οι προσπάθειες (των σωστικών συνεργείων) βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη», τόνισε ο Νουγκρόχο σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, διευκρινίζοντας ότι μέχρι τώρα κανείς αλλοδαπός δεν έχει διαπιστωθεί ότι έχασε τη ζωή του.

Κατά τα μέχρι στιγμής στοιχεία, άλλοι 209 άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας του νέου ισχυρού σεισμού, που έπληξε τη νήσο Λομπόκ ακριβώς μία εβδομάδα μετά τον προηγούμενο σεισμό 6,4 βαθμών, που στοίχισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους, κατά τις αρχές.

Η Ματαράμ, η μεγαλύτερη πόλη του νησιού, χτυπήθηκε σκληρά από τον νέο ισχυρό χθεσινό σεισμό, καθώς εκατοντάδες κτίρια έχουν υποστεί ζημιές, ανέφερε νωρίτερα ο Νουγκρόχο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε νέο «ράλι» η τιμή της βενζίνης – Έσπασε ξανά το φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο
Λόγω της ανόδου της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, καθώς και τη σημαντική μείωση στην προσφορά διυλισμένων προϊόντων
Σε νέο «ράλι» η τιμή της βενζίνης – Έσπασε ξανά το φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο
Θεσσαλονίκη: Δύο οι συλλήψεις για την ένταση στα δικαστήρια – Τι λέει η αστυνομία
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την ένταση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Δικαστικό Μέγαρο
Θεσσαλονίκη: Δύο οι συλλήψεις για την ένταση στα δικαστήρια – Τι λέει η αστυνομία