Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Πάπας Φραγκίσκος για Βενεζουέλα: «Φοβάμαι μην χυθεί αίμα»

Πάπας Φραγκίσκος για Βενεζουέλα: «Φοβάμαι μην χυθεί αίμα»
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Ζήτησε να φανούν μεγάλοι όσοι μπορούν να βοηθήσουν να λυθεί το πρόβλημα

Στην κατάσταση στην Βενεζουέλα αναφέρθηκε ο πάπας Φραγκίσκος κατά την πτήση της επιστροφής του από τον Παναμά στο Βατικανό.

«Φοβάμαι μην χυθεί αίμα. Και για τον λόγο αυτόν ζητώ να φανούν μεγάλοι όσοι μπορούν να βοηθήσουν να λυθεί το πρόβλημα. Το πρόβλημα της βίας με τρομάζει αφάνταστα. Αν έχουν ανάγκη από βοήθεια, ας συμφωνήσουν και ας την ζητήσουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο ποντίφικας.

Ο Φραγκίσκος πρόσθεσε ότι «στηρίζει όλον τον λαό της Βενεζουέλας, ο οποίος υποφέρει» και δεν παρέλειψε να τονίσει:

«Αν έλεγα, ακούστε τη μια ή την άλλη χώρα, θα υιοθετούσα έναν ρόλο που δεν γνωρίζω. Θα ήταν μια ποιμαντική αβλεψία από μέρους μου και θα προκαλούσα ζημιές. Τα λόγια που είπα τα σκέφθηκα τόσες και τόσες φορές, εξέφρασα την εγγύτητά μου και όσα νιώθω. Υποφέρω για όλα αυτά, πρέπει να συμφωνήσουν. Δεν τα καταφέρνουν; Χρειάζεται μια δίκαιη και ειρηνική λύση».

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Στο δρόμο οι αγρότες: Πού είναι κλειστή η εθνική οδός Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Θεατρικό δρώμενο του ΚΘΒΕ με θέμα τον Ιόλα