Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προκαλεί ο serial killer της Κύπρου: Βαρέθηκα, θέλω να πάω φυλακή

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων του «Ορέστη»

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες των κυπριακών Αρχών για τον εντοπισμό των υπόλοιπων σορών των θυμάτων του serial killer, η δράση του οποίου έχει «παγώσει» την κοινή γνώμη.

Οι Αρχές «ξεσκονίζουν» τις διαδικτυακές επαφές του 35χρονου ίλαρχου Νίκου Μεταξά ή «Ορέστη», σε μια προσπάθεια να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλα θύματα από τη δράση του.

Σε στενή συνεργασία με τη Scotland Yard, οι αστυνομικές αρχές της Κύπρου προσπαθούν να φωτίσουν όλες τις πτυχές του εγκλήματος. Έτσι, με δεδομένο ότι ο 35χρονος αναζητούσε και έβρισκε τα θύματά του μέσω site γνωριμιών, εκτός λοιπόν από τις έρευνες στην Κόκκινη λίμνη και στο Μιτσερό, οι αρχές αναζητούν και τα ηλεκτρονικά ίχνη του Νίκου Μεταξά.

Οι Βρετανοί αστυνομικοί, έχοντας πείρα σε παρόμοια περιστατικά, αναμένεται να υποδείξουν στους συναδέλφους τους από την Κύπρο τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να εξακριβωθεί αν τα θύματα του είναι επτά ή περισσότερα.

Παράλληλα, οι αρχές με τη βοήθεια δυτών και της ειδικής ρομποτικής κάμερας συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό τριών εκ των θυμάτων που ο serial killer ομολόγησε πως έβαλε σε βαλίτσες και πέταξε στην Κόκκινη λίμνη.

Για 18η μέρα εξακολουθούν να γίνονται οι έρευνες και στο Ξυλιατό στην Κύπρο, όπου φέρεται να απέρριψε την 6χρονη Σιέρα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Περισσότερα αναμένεται να έρθουν στο φως με τη χρήση σόναρ που φτάνει από την Αμερική την Παρασκευή.

Στις καταθέσεις του, ο serial killer, δήλωσε στους αστυνομικούς πως δεν έχει κάνει κανέναν φόνο τον τελευταίο χρόνο. Ο 35χρονος στρατιωτικός έχει αναφέρει ότι τα θύματά του ήταν αυτά που κατονόμασε, ωστόσο για να φανεί τελεσίδικα ότι σταμάτησε πέρσι το καλοκαίρι, θα ψάξουν μέχρι τέλους.

Πληροφορίες του Philenews αναφέρουν ότι το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται στα ηλεκτρονικά ίχνη του «Ορέστη» και τις συνομιλίες που είχε με γυναίκες, τόσο στη μηχανή γνωριμιών Badoo όσο και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως προκύπτει από τις έρευνες, ο 35χρονος μιλούσε με πάρα πολλές γυναίκες, στην πλειονότητά τους αλλοδαπές, με τις οποίες έκλεινε και ραντεβού. Μάλιστα, κάποιες από αυτές έχουν εντοπιστεί από την Αστυνομία της Κύπρου και έχουν δώσει καταθέσεις για το πώς γνωρίστηκαν και πού συναντήθηκαν με τον Ορέστη.

Ο 35χρονος ίλαρχος Νίκος Μεταξάς αναγκάστηκε να μιλήσει για τα επτά θύματα του, μόνο όταν διαπίστωσε πως η αστυνομία είχε στα χέρια της στοιχεία που τον συνέδεαν με τις δολοφονίες. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου, μετά την παραδοχή του δεύτερου φόνου της 28χρονης Φιλιππινέζας ArianPalanas Lozano, ο ίλαρχος επαναξιολόγησε τη στάση του και αποφάσισε να πει όσα αυτός επέλεξε να πει, αφού πλέον ήταν βέβαιος ότι ούτως ή άλλως αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Όταν επέστρεψε στα αστυνομικά κρατητήρια, μετά το δικαστήριο που ενέκρινε για δεύτερη φορά διάταγμα κράτησης, είπε τους ανακριτές:

«Βαρέθηκα. Θέλω να πάω φυλακή. Φέρτε ένα χαρτί να σας τα γράψω όλα». Ακολούθησε η ομολογία του, την οποία έγραψε μόνος του σε δέκα κόλλες χαρτί. Παραδέχθηκε 6 φόνους και έναν θάνατο (της 6χρονης Sierra) την οποία ισχυρίζεται ότι δεν δολοφόνησε αλλά ότι την βρήκε νεκρή από αναρρόφηση εμεσμάτων και πέταξε το πτώμα της στη λίμνη του Ξυλιάτου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη Παραίτηση στην Ελλάδα: Ένας στους τρεις προτιμά να μείνει χωρίς δουλειά
Αλλάζουν οι καιροί και οι εργαζόμενοι προτιμούν να μείνουν χωρίς δουλειά από το να δουν την προσωπική τους ζωή να μπαίνει στο περιθώριο
Μεγάλη Παραίτηση στην Ελλάδα: Ένας στους τρεις προτιμά να μείνει χωρίς δουλειά