Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Προς σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς τον Ιγκλέσιας των Podemos στην Ισπανία

Προς σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς τον Ιγκλέσιας των Podemos στην Ισπανία
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας δεν θα μετάσχει σε κυβέρνηση Σάντσεθ

Ο ηγέτης του Podemos ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι πρόθυμος να μην μετάσχει στη μελλοντική κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ριζοσπαστικής αριστεράς και των Σοσιαλιστών για τη συγκρότηση ενός κυβερνητικού συνασπισμού στην Ισπανία.

Ο Σάντσεθ, που κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου χωρίς όμως να εξασφαλίσει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, επιμένει ότι δεν θέλει τον Πάμπλο Ιγκλέσιας στην κυβέρνησή του, λόγω των βαθύτατων πολιτικών διαφορών τους, ιδίως στο ζήτημα της Καταλονίας.

Την επόμενη εβδομάδα το ισπανικό κοινοβούλιο καλείται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον εντολοδόχο πρωθυπουργό. Στην περίπτωση που ο Πέδρο Σάντσεθ δεν εξασφαλίσει την πλειοψηφία σε καμία από τις δύο ψηφοφορίες που θα διεξαχθούν, η χώρα θα οδηγηθεί και πάλι σε εκλογές.

«Η Ισπανία χρειάζεται μια αριστερή κυβέρνηση (...) Το Σοσιαλιστικό Κόμμα λέει ότι εγώ είμαι το μοναδικό εμπόδιο για αυτήν την κυβέρνηση. Σκέφθηκα αυτές τις ημέρες και δεν θα γίνω εγώ η δικαιολογία του Σοσιαλιστικού Κόμματος για να μην συγκροτηθεί αυτή η κυβέρνηση συνασπισμού», ανέφερε ο Ιγκλέσιας σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, και πρόσθεσε: «Το αν θα είμαι στο υπουργικό συμβούλιο ή όχι δεν θα είναι πρόβλημα, αρκεί να μην υπάρξουν άλλα βέτο και η παρουσία του Podemos στην κυβέρνηση αντικατοπτρίζει τις ψήφους που κερδίσαμε».

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Ενημέρωση των τουριστών για το σεισμό της Αθήνας

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον κρατικό μηχανισμό για την άμεση κινητοποίηση