Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Έκτακτο:

Διεθνή

Συνεχίζονται οι παραιτήσεις υπουργών στη Βρετανία λόγω Μπόρις Τζόνσον

Συνεχίζονται οι παραιτήσεις υπουργών στη Βρετανία λόγω Μπόρις Τζόνσον
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Προκειμένου να μην υπηρετήσουν μία κυβέρνηση που θα δρομολογήσει την έξοδο της χώρας από την Ένωση χωρίς συμφωνία, όπως αναφέρουν

Οι υπουργοί Άμυνας, Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους σήμερα το απόγευμα, αφού ανέλαβε την πρωθυπουργία της Βρετανίας ο Μπόρις Τζόνσον.

Η υπουργός Άμυνας Πένι Μόρντοντ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τα καθήκοντά της και δεν πρόκειται να αναλάβει κάποιο υπουργείο στη νέα κυβέρνηση. «Κατευθύνομαι στα έδρανα της βουλής απ' όπου ο πρωθυπουργός θα έχει την πλήρη υποστήριξή μου», ανέφερε μέσω του Twitter η Μόρντοντ, η οποία είχε στηρίξει τον Τζέρεμι Χαντ στην κούρσα για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος.

Οι υπουργοί Επιχειρηματικότητας Γκρεγκ Κλαρκ και Εμπορίου Λίαμ Φοξ ανακοίνωσαν επίσης ότι δεν θα παραμείνουν στις θέσεις τους.

«Συγχαίρω θερμά τον Μπόρις Τζόνσον. Έχει το δικαίωμα να διορίσει μια νέα ομάδα για μια νέα πρωθυπουργία», ανέφερε ο Κλαρκ, ένας από τους πιο φιλοευρωπαίους υπουργούς της Τερέζα Μέι.

Ο Φοξ, εκ των ένθερμων υποστηρικτών του Brexit, είπε ότι δεν θα παραμείνει υπουργός αλλά θα στηρίξει τον Τζόνσον ως απλός βουλευτής.

Παράλληλα, τρεις υπουργοί – Φίλιπ Χάμοντ, Ρόρι Στιούαρτ και Ντέιβιντ Γκόουκ – έχουν απειλήσει ότι θα παραιτηθούν τις επόμενες 36 ώρες, προκειμένου να μην υπηρετήσουν μία κυβέρνηση που θα δρομολογήσει την έξοδο της χώρας από την Ένωση χωρίς συμφωνία.

Πηγή: naftemporiki

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Κάτω από το 2% υποχώρησε η απόδοση για το 10ετές ομολόγο

Επίθεση με μπογιές στα γραφεία της ΝΔ στα Πετράλωνα