Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Άρση του συναγερμού για τσουνάμι μετά τον ισχυρό σεισμό στην Ινδονησία

Άρση του συναγερμού για τσουνάμι μετά τον ισχυρό σεισμό στην Ινδονησία
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Οι κάτοικοι είχαν κληθεί να ανέβουν σε ψηλότερα σημεία

Το γεωφυσικό ινστιτούτο της Ινδονησίας ήρε την προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε σήμερα στα ανοικτά των νήσων Σουμάτρα και Ιάβα.

Προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους έως και 3 μέτρων εξέδωσαν αρχικά οι αρχές της Ινδονησίας, μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στα ανοικτά των νήσων Σουμάρτα και Ιάβα, μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Οι ινδονησιακές αρχές κάλεσαν τους κατοίκους που ζουν κοντά στην ακτή να μετακινηθούν σε πιο ψηλά σημεία.

Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου (USGS), η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 7 βαθμών και σημειώθηκε σε βάθος 59 χιλιομέτρων, σε απόσταση περίπου 227 χιλιομέτρων από την πόλη Τελούκ Μπετούνγκ, στην επαρχία Λαμπούνγκ του νησιού Σουμάτρα.

Αργότερα, οι Αμερικανοί σεισμολόγοι δήλωσαν ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Στην Κάρπαθο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τουρκία: Φωτιά σε λεωφορείο - 5 νεκροί ανάμεσα τους ένα παιδί