Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων και στη Σερβία

Κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων και στη Σερβία
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Εντοπίστηκαν στην περιοχή του Βελιγραδίου και στην περιφέρεια Ποντουνάβσκι, σύμφωνα με τον OIE

Η Σερβία ανέφερε τέσσερις περιπτώσεις εκδήλωσης της νόσου της αφρικανικής πανώλης των χοίρων σε οικόσιτους χοίρους, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων (OIE).

Τρεις από τις εκδηλώσεις της νόσου εντοπίστηκαν στην περιοχή του Βελιγραδίου και μία στην περιφέρεια Ποντουνάβσκι, σύμφωνα με τον OIE, που επικαλέστηκε έκθεση του σερβικού υπουργείου Γεωργίας. Σύμφωνα με την έκθεση και όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πέθαναν επτά χοίροι ενώ άλλα 114 ζώα θανατώθηκαν.

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων, που είναι θανατηφόρα για τους χοίρους, αλλά δε μεταδίδεται στον άνθρωπο, εξαπλώνεται στην ανατολική Ευρώπη και την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτήρισε τη νόσο «επείγουσα πρόκληση».

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Πάνω από 14.000 αιτήσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Θεσσαλονίκη: Ταινίες κάτω από τ' άστρα σε δύο θερινά σινεμά στα δυτικά