Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Κυρώσεις στην Τουρκία για τις γεωτρήσεις στην Κύπρο ζητούν οι ΥΠΕΞ της ΕΕ

Κυρώσεις στην Τουρκία για τις γεωτρήσεις στην Κύπρο ζητούν οι ΥΠΕΞ της ΕΕ
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Προετοιμάζει κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας η ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε σήμερα την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία και προετοιμάζει κυρώσεις εναντίον των παράνομων γεωτρήσεων που πραγματοποιούνται από την Τουρκία στα ανοικτά της Κύπρου, ανακοίνωσαν οι Eυρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών σε κοινή δήλωσή τους.

«Η ΕΕ καταδικάζει τη στρατιωτική δράση της Τουρκίας, η οποία θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια του συνόλου της περιφέρειας» και συμφώνησε να υιοθετήσει «περιοριστικά μέτρα με στόχο τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που είναι υπεύθυνα ή ενέχονται στις παράνομες δραστηριότητες γεώτρησης για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο», διευκρινίζεται στις δηλώσεις που υιοθετήθηκαν από τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Εξάλλου, όπως μεταδίδει το Reuters, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεσμεύθηκαν επίσης να αναστείλουν τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία, όμως δεν επέβαλαν στη χώρα το ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων που επεδίωκαν η Γαλλία και η Γερμανία.

Το Συμβούλιο των 28 υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που συνεδρίασε στο Λουξεμβούργο, αναφέρει σε δήλωσή του πως η στρατιωτική δράση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία έχει «δραματικές συνέπειες» και επισημαίνει πως μερικές χώρες της ΕΕ έχουν σταματησει τις εξαγωγές όπλων στη χώρα αυτή.

 
Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Τετράωρες στάσεις εργασίας από Τετάρτη οι εργαζόμενοι στους Δήμους

Τραγωδία σε παιδικό σταθμό: Νεκρό αγοράκι 2,5 ετών - Πνίγηκε από τροφή