Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ερντογάν: Θα συντρίψουμε όσους Κούρδους μείνουν στη ζώνη ασφαλείας

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ειρωνεύτηκε ακόμη την Ευρωπαϊκή Ένωση, που ανησυχεί για το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος Σύρων προσφύγων από την Τουρκία

Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει το δικαίωμά της να συντρίψει τους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής αν δεν αποσυρθούν από μια «ζώνη ασφαλείας» στη βόρεια Συρία όπως προβλέπει η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Νωρίτερα σήμερα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις κατηγόρησαν την Τουρκία ότι εξαπέλυσε επίθεση με στόχο τρία χωριά στη βορειοανατολική Συρία παρά την κατάπαυση του πυρός, όμως η Ρωσία είπε πως η ειρηνευτική συμφωνία που επιτεύχθηκε αυτή την εβδομάδα συνεχίζεται κανονικά.

Ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία θα εφαρμόσει τα σχέδιά της για μια επίθεση αν η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) δεν αποσυρθεί από τα σύνορα με την Τουρκία, όπως έχει συμφωνηθεί με τη Ρωσία. Επέκρινε επίσης τους διεθνείς ηγέτες που συναντώνται με διοικητές των YPG, λέγοντας ότι οι κινήσεις αυτές εμποδίζουν τη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Όπως μεταδίδει εξάλλου το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Τούρκος πρόεδρος ειρωνεύτηκε την Ευρωπαϊκή Ένωση, που ανησυχεί για το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος Σύρων προσφύγων από την Τουρκία, προσθέτοντας πως «θα ανοίξει τις πύλες όταν έρθει η ώρα».

«Όταν λέω ότι θα ανοίξουμε τις πύλες (στους μετανάστες), είναι το λάβετε θέσεις!» είπε ο Τούρκος πρόεδρος στη διάρκεια μιας ομιλίας στην Άγκυρα. «Μην ανησυχείτε, όταν έρθει η ώρα, οι πύλες αυτές θα ανοίξουν», είπε.

«Έχετε χρήματα, είστε ισχυροί. Αλλά όταν 100 ή 200 άτομα φθάνουν στην Ελλάδα διά θαλάσσης, τηλεφωνείτε αμέσως για να πείτε, +100 άτομα έφθασαν στα (ελληνικά) νησιά», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δολοφονία στα Τρίκαλα: Έστησε καρτέρι στον αδερφό του και τον σκότωσε
Σύμφωνα με πληροφορίες το επεισόδιο φέρεται να εκτυλίχθηκε στην πιλοτή οικοδομής όπου διέμεναν δύο αδέλφια, ηλικίας άνω των 80 ετών
Δολοφονία στα Τρίκαλα: Έστησε καρτέρι στον αδερφό του και τον σκότωσε
Πέτρος Κόκκαλης: Υπάρχουν συζητήσεις με την ΕΛΑΣ του Τσίπρα
Έκανε λόγο για «πάνδημο πολιτικό αίτημα για υπέρβαση του πολυκερματισμού» - Τι είπε για την αποχώρησή του από τον κομματικό σχηματισμό «Κόσμος»
Πέτρος Κόκκαλης: Υπάρχουν συζητήσεις με την ΕΛΑΣ του Τσίπρα