Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μυστικές παρακολουθήσεις από Γερμανία και CIA με κωδικό ονόμα Ρουβίκωνας

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Στο φως νέο σκάνδαλο κατασκοπείας με CIA και γερμανικές μυστικές υπηρεσίες

Τις κατηγορίες ότι ελβετική εταιρεία κατασκευής συσκευών κρυπτογράφησης βρίσκεται στο επίκεντρο σκανδάλου κατασκοπείας σε συνεργασία της CIA με τις μυστικές υπηρεσίες της Δυτικής Γερμανίας διερευνούν οι ελβετικές αρχές. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, οι συσκευές βοηθούσαν τη CIA και τις γερμανικές υπηρεσίες κατασκοπείας να σπάνε τους μυστικούς κώδικες χωρών που χρησιμοποιούσαν τα προϊόντα τους.

Το σκάνδαλο έφεραν στο φως το γερμανικό κανάλι ZDF και η «Washington Post», επικαλούμενα έγγραφα της CIA και της γερμανικής υπηρεσίας μυστικών πληροφοριών BND. ZDF και η αμερικανική εφημερίδα αποκάλυψαν ότι χάρη στην Crypto AG είχαν πρόσβαση στις κωδικοποιημένες επικοινωνίες περισσότερων από 120 χωρών και επί δεκαετίες και έως το 1973.

Η γερμανική υπηρεσία μυστικών πληροφοριών ΒΝD και η αντίστοιχη αμερικανική CIA κατασκόπευαν από κοινού άλλες χώρες επί δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένων και φιλικών χωρών, ΄πως μετέδωσε το δεύτερο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο (ZDF), επικαλούμενο τα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα με την επωνυμία #cryptoleaks.

Τo ZDF διεξήγαγε την έρευνα από κοινού με την αμερικανική εφημερίδα Washington Post και το ελβετικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SRF.

Σύμφωνα με αυτήν για την κατασκοπεία χρησιμοποιήθηκε μια τεχνική κρυπτογράφησης, η οποία χειραγωγήθηκε με τέτοιον τρόπο ώστε να διαβάζεται η επικοινωνία περισσότερων από 120 κυβερνήσεων και υπηρεσιών πληροφοριών. Οι εκάστοτε πελάτες δεν γνώριζαν τίποτα σχετικά με την χειραγωγημένη τεχνική κρυπτογράφησης.

Πηγή: naftemporiki

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανικός στη Ρουμανία: Θαλάσσιο drone εξερράγη στο λιμάνι της Κωστάντζας
Είναι του τύπου που χρησιμοποιείται στον πόλεμο στην Ουκρανία και δεν αποτελεί μέρος του εξοπλισμού του ρουμανικού στρατού
Πανικός στη Ρουμανία: Θαλάσσιο drone εξερράγη στο λιμάνι της Κωστάντζας
Αύξηση του ακατάσχετου λογαριασμού ανακοίνωσε ο Πιερρακάκης - Στα 1.600 ευρώ
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας χαρακτήρισε την αύξηση «μια πράξη δικαιοσύνης και μια πράξη εμπιστοσύνης απέναντι στην κοινωνία»
Αύξηση του ακατάσχετου λογαριασμού ανακοίνωσε ο Πιερρακάκης - Στα 1.600 ευρώ