Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός: Αναβάλλεται και η παρέλαση του Αγίου Πατρίκιου στη Νέα Υόρκη

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Γίνεται ανελλιπώς εδώ και 2,5 αιώνες, ακόμη και κατά τη διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων

Η πόλη της Νέας Υόρκης αποφάσισε να αναβάλει την παραδοσιακή παρέλαση την ημέρα της γιορτής του Αγίου Πατρικίου, τη 17η Μαρτίου, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλέιζιο. «Δεν ήταν εύκολο να πάρω αυτή την απόφαση, οπότε θα σας υποσχεθώ το εξής: πρόκειται για αναβολή, όχι για ακύρωση», είπε ο Ντε Μπλέιζιο.

Η μεγάλη γιορτή της ιρλανδικής κοινότητας της Αμερικής, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είθισται να προσελκύει μεγάλο πλήθος θεατών, ακόμη και δύο εκατομμύρια ανθρώπους, σε αυτή την πολύχρωμη παρέλαση. Σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times, η παρέλαση γίνεται κάθε χρόνο ανελλιπώς τους δυόμισι αιώνες της ύπαρξης της: δεν την εμπόδισαν ούτε καν οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι.

«Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους περιορισμού της εξάπλωσης του ιού είναι ο περιορισμός των μεγάλων συγκεντρώσεων και των στενών επαφών, και χαιρετίζω το γεγονός ότι οι οργανωτές της παρέλασης φάνηκαν πρόθυμοι να συνεργαστούν στενά μαζί μας», σημείωσε από τη δική του πλευρά ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο. Αξιωματούχοι του δήμου της αμερικανικής μεγαλούπολης διαβεβαίωσαν πως η παρέλαση θα γίνει αργότερα φέτος και ότι η ημερομηνία θα ανακοινωθεί εν καιρώ.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοβαρές επιθέσεις σε 4 ελληνόκτητα πλοία - Στον κόλπο του Ομάν και τα Στενά του Ορμούζ
Πολύ σοβαρά χτυπήθηκε το ένα από τα πλοία και το έχει εγκαταλείψει το πλήρωμα – Οι πρώτες πληροφορίες
Σοβαρές επιθέσεις σε 4 ελληνόκτητα πλοία - Στον κόλπο του Ομάν και τα Στενά του Ορμούζ
ΠΚΜ: «Όχι» αμμοληψίες μόνο από ένα σημείο για το έργο του 6ου προβλήτα στον ΟΛΘ
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία έθεσε σήμερα συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων
ΠΚΜ: «Όχι» αμμοληψίες μόνο από ένα σημείο για το έργο του 6ου προβλήτα στον ΟΛΘ
Βρετανία: Νέος πρωθυπουργός ο Άντι Μπέρναμ: «Οι πολίτες έχουν μπουχτίσει»
«Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι», είπε και προανήγγειλε παρεμβάσεις για το κόστος ζωής – «Πήραμε λάθος δρόμους τη δεκαετία του 1980»
Βρετανία: Νέος πρωθυπουργός ο Άντι Μπέρναμ: «Οι πολίτες έχουν μπουχτίσει»