Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Κορωνοϊός: Πάνω από 100 νεκροί στη Μεγάλη Βρετανία - Κλείνουν τα σχολεία

Κορωνοϊός: Πάνω από 100 νεκροί στη Μεγάλη Βρετανία - Κλείνουν τα σχολεία
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
99 νεκροί στην Αγγλία, 3 στη Σκωτία και 2 στην Ουαλία

Ακόμα 32 θάνατοι λόγω κορωνοϊού σημειώθηκαν στην Αγγλία σήμερα και ακόμα ένας ασθενής κατέληξε στη Σκωτία, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο στα 104.

Συνολικά στην Αγγλία 99 ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους, στη Σκωτία τρεις και στην Ουαλία δύο.

Οι περισσότεροι θάνατοι πιστεύεται ότι σημειώθηκαν στο Λονδίνο.

Συμφωνία με πληροφορίες, η κυβέρνηση κλίνει προς το να θέσει υπό αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας τους κατοίκους της πρωτεύουσας, πιθανώς ακόμα από την προσεχή Παρασκευή.

Σε επ' αόριστον κλείσιμο των σχολείων προχωρά άμεσα ωστόσο η βρετανική κυβέρνηση. Ο Γραμματέας του υπουργού Παιδείας, Γκάβιν Γουίλιαμσον ανακοίνωσε πως από την προσεχή Παρασκευή (20/3) όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού, μεταξύ των οποίων είναι και το κλείσιμο των σχολείων, τα οποία αγωνίζονταν να μείνουν ανοιχτά παρά τα πάρα πολλά κρούσματα σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα, ο Τζόνσον ζήτησε από τους γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά μαζί με τους παππούδες και τις γιαγιάδες, καθώς υπάρχει μεγάλο κίνδυνος για τους ηλικιωμένους ανθρώπους. "Το ξέρω πως θα είναι δύσκολο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους για την προσπάθεια που κάνουν να συμμορφωθούν μ' αυτά τα μέτρα", συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Κορωνοϊός: Νέα μέτρα από τον ΟΑΕΔ

Άγριο έγκλημα: Νεκρές δύο γυναίκες έξω από σούπερ – μάρκετ (VIDEO)