Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εκτοξεύτηκε η πρώτη επανδρωμένη αποστολή της SpaceX στο διάστημα (VIDEO)

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Η πρώτη φορά που ο αμερικανικός διαστημικός οργανισμός χρησιμοποιεί μια ιδιωτική εταιρεία για να μεταφέρει πλήρωμά του στο διάστημα

Επιτυχώς - μετά από την πρώτη απόπειρα την περασμένη Τετάρτη, που αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών - εκτοξεύτηκε το βράδυ του Σαββάτου η ιστορική, πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο Διάστημα από αμερικανικό έδαφος, της SpaceX, της διαστημικής εταιρίας του επιχειρηματία Έλον Μασκ. 

Η αποστολή με κωδική ονομασία "Demo-2" εκτοξεύτηκε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριντα, ενώ η όλη διαδικασία μεταδιδόταν ζωντανά τόσο από την NASA όσο και τα social media της SpaceX. 

Η πτήση είναι η πρώτη που εκτοξεύεται από τις ΗΠΑ με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μετά την παύση του προγράμματος των διαστημικών λεωφορείων της NASA το 2011.

Είναι, επίσης, η πρώτη φορά που ο αμερικανικός διαστημικός οργανισμός χρησιμοποιεί μια ιδιωτική εταιρεία για να μεταφέρει πλήρωμά του στο διάστημα.

Ο πύραυλος Demo-2 είναι προγραμματισμένο να οδηγήσει τους αστροναύτες Μπομπ Μπένκεν και Νταγκ Χέρλι (πιλότος της τελευταίας αποστολής του διαστημικού λεωφορείου το 2011) στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ).

Η αποστολή αναμένεται επίσης να επιβεβαιώσει την ικανότητα της κάψουλας Dragon και του πυραύλου Falcon 9 της εταιρείας SpaceX, να αναλάβουν σε μόνιμη βάση τον ανεφοδιασμό σε αστροναύτες και υλικά του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Πηγή: kathimerini

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Αν κάτι μου συμβεί, θα με έχει σκοτώσει ο άντρας μου»
Η ανατριχιαστική φράση της 39χρονης στους φίλους της – Συγκλονίζουν οι νέες αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για την υπόθεση
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Αν κάτι μου συμβεί, θα με έχει σκοτώσει ο άντρας μου»
Θεσσαλονίκη: Έργα σε 4 δρόμους – Όλα τα σημεία με κλειστές λωρίδες και ρυθμίσεις
Εργασίες πραγματοποιούνται και σήμερα από συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου
Θεσσαλονίκη: Έργα σε 4 δρόμους – Όλα τα σημεία με κλειστές λωρίδες και ρυθμίσεις