Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τουρκική άσκηση ανοιχτά της Κύπρου από σήμερα και για 4 ημέρες

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Θα συμμετέχουν μονάδες αεροπορίας, ναυτικού και εδάφους

Κοινή στρατιωτική άσκηση, με τη συμμετοχή των τριών όπλων, στα ανοιχτά της κατεχόμενης Κύπρου ανακοίνωσε η Τουρκία από σήμερα Κυριακή. Όλα αυτά μόλις λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της άσκησης EUNOMIA.

Την είδηση είχε αναρτήσει λίγο μετά τις έντεκα το πρωί του Σαββάτου το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού, επικαλούμενο το τουρκικό υπουργείο Άμυνας. Η στρατιωτική άσκηση "Τσενγκίζ Τοπέλ" φέρει το όνομα ενός από τους πρώτους πεσόντες Τούρκους αξιωματικούς στην αεροπορική επίθεση του 1964, την οποία είχε εξαπολύσει η Τουρκία στην περιοχή των Κοκκίνων, στη δυτική πλευρά της Κύπρου. Η άσκηση "Τσενγκίζ Τοπέλ" φέρεται να ξεκινά την σήμερα ενώ θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 10 του μηνός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής κυβέρνησης που επικαλείται το Ανατολού, η άσκηση στοχεύει στη βελτίωση της εκπαίδευσης, συνεργασίας και επιχειρηματικότητας μεταξύ της ούτω καλούμενης “τουρκοκυπριακής ειρηνευτικής δύναμης”, δηλαδή του τουρκοκυπριακού στρατού και της στρατιωτικής διοίκησης των κατεχομένων. Η Τουρκία θα συμμετάσχει στην άσκηση "Τσενγκίζ Τοπέλ" με μονάδες αεροπορίας, ναυτικού και εδάφους.

Πρέπει να σημειωθεί πως η κοινή άσκηση των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων και του τουρκοκυπριακού στρατού ανακοινώνεται μία εβδομάδα μετά το τέλος της αεροναυτικής άσκησης EUNOMIA στην περιοχή νοτιοδυτικά της Πάφου, στην οποία συμμετείχαν Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία και Κύπρος. Υπενθυμίζεται ότι οι εντάσεις στην περιοχή βρίσκονται σε διαρκή συνθήκη αναζωπύρωσης λόγω του θέματος της ΑΟΖ της Ανατολικής Μεσογείου.

Πηγή: DW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

karxarias
Αυτές είναι οι 6 περιοχές στην Ελλάδα που εμφανίζονται καρχαρίες - Και στη Χαλκιδική
H τελευταία επίθεση στη χώρα ήταν πριν από 45 χρόνια και η τελευταία θανατηφόρα επίθεση πριν 60 χρόνια
Αυτές είναι οι 6 περιοχές στην Ελλάδα που εμφανίζονται καρχαρίες - Και στη Χαλκιδική
Ζελένσκι: Kαλεί τον Πούτιν σε συνάντηση - Ζητά «κατάπαυση του πυρός»
«Η Ουκρανία είναι έτοιμη για κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια των συνομιλιών» - Έτοιμος για «συμβιβασμούς» είχε δηλώσει νωρίτερα, ο Πούτιν
Ζελένσκι: Kαλεί τον Πούτιν σε συνάντηση - Ζητά «κατάπαυση του πυρός»