Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Κορωνοϊός: Ανησυχία στην Ιταλία για τις μεταλλάξεις - Γεμίζουν τα Νοσοκομεία

Κορωνοϊός: Ανησυχία στην Ιταλία για τις μεταλλάξεις - Γεμίζουν τα Νοσοκομεία
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Σήμα κινδύνου από Ιταλό επιστήμονα για τις μεταλλάξεις

«Οι θάλαμοί μας είναι γεμάτοι ασθενείς με μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Σε ό,τι αφορά ολόκληρη την Ιταλία, είναι εύλογο να προβλέψουμε ότι σύντομα θα έχουμε σοβαρότερο πρόβλημα», υπογράμμισε ο Μάσιμο Γκάλι, αρχίατρος ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του Μιλάνου, του "Σάκο", εκπέμποντας σήμα κινδύνου. «Πρόκειται για σοβαρό θέμα, στο οποίο δεν επιτρέπονται φιοριτούρες», πρόσθεσε ο Ιταλός επιστήμονας.

«Τα ανησυχητικά μηνύματα είναι σαφή, φτάνει να κοιτάξουμε λίγο πέρα από την μύτη μας, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι μεταλλάξεις υπάρχουν και είναι πιο μεταδοτικές. Ο ιός μεταδίδεται με τους δικούς του κανόνες, δεν μπορούμε να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να ξεκινήσουμε πολιτική ή συνδικαλιστική διαπραγμάτευση μαζί του», τόνισε ο γνωστός Ιταλός επιστήμονας.

Η τοποθέτησή αυτή του Μάσιμο Γκάλι εντάσσεται στον γενικότερο προβληματισμό, σχετικά με το αν η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί σε γενικό lockdown -έστω και περιορισμένης διάρκειας- για να αποφευχθεί μεγάλη αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων εξαιτίας της υψηλής μεταδοτικότητας των μεταλλάξεων του κορωνοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Κατατέθηκε η τροπολογία για προκαταβολή σύνταξης έως 384 ευρώ

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή της διοίκησης της ΕΡΤ από τη Βουλή