Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Νορβηγία: 3 υγειονομικοί νοσηλεύονται με θρόμβωση μετά το εμβόλιο της AstraZeneca

Νορβηγία: 3 υγειονομικοί νοσηλεύονται με θρόμβωση μετά το εμβόλιο της AstraZeneca
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Και οι τρεις ασθενείς είναι ηλικίας κάτω των 50 ετών

Τρεις υγειονομικοί που πρόσφατα έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca για την Covid-19 στη Νορβηγία νοσηλεύονται με θρόμβωση, ανακοίνωσε το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας σήμερα.

Η Νορβηγία ανέστειλε την Πέμπτη τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca, ακολουθώντας το παράδειγμα της Δανίας, ενώ στη συνέχεια ανέστειλε τη χορήγηση του σκευάσματος και η Ισλανδία.

«Δεν ξέρουμε αν οι περιπτώσεις αυτές συνδέονται με το εμβόλιο», δήλωσε ο δρ Σίγκουρντ Χορτέμο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Πρόσθεσε ότι το θέμα θα ερευνηθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Και οι τρεις ασθενείς είναι ηλικίας κάτω των 50 ετών.

Την Πέμπτη ωστόσο ο ΕΜΑ διαβεβαίωσε ότι τα οφέλη από το εμβόλιο υπερτερούν του κινδύνου και πρέπει να συνεχίσει η χορήγησή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την κατανομή των εμβολίων ζητούν 5 χώρες της ΕΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Προτεραιότητα στον εμβολιασμό να δοθεί στους κλάδους τουρισμού - εστίασης