Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συμπληρωματική έκθεση για την προέλευση του κορωνοϊού από τον ΠΟΥ

mask-covid
Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Oι σχετικές εργασίες θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό

Εμπειρογνώμονες που εξετάζουν την προέλευση του νέου κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα, θα συμπληρώσουν την αρχική έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα, αλλά οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

«Θα υπάρξουν συμπληρωματικές αξιολογήσεις, αυτό αναμένουμε», είπε σε  διαδικτυακή ενημέρωση, προσθέτοντας ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό.

Την περασμένη Τρίτη όταν δόθηκε στη δημοσιότητα η έκθεση, ο Τέντρος κατήγγειλε πως οι εμπειρογνώμονες που ταξίδεψαν στην Κίνα για να ερευνήσουν την προέλευση του νέου κορωνοϊού δεν είχαν πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα. Ζήτησε επιπλέον έρευνες για την θεωρία σύμφωνα με την οποία ο ιός ενδέχεται να διέφυγε από το εργαστήριο Ιολογίας της Ουχάν, που διαχειρίζεται και μελετά τους κορωνοϊούς και βρίσκεται στην πόλη - επίκεντρο της επιδημίας Covid-19, όπου εμφανίσθηκε τον Δεκέμβριο 2019 η νόσος για να διαδοθεί στην συνέχεια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην έκθεσή της, που συντάχθηκε από κοινού με Κινέζους επιστήμονες, η ομάδα του ΠΟΥ η οποία ερεύνησε για τέσσερις εβδομάδες στην Ουχάν και στη γύρω περιοχή, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, αναφέρει ότι ο ιός πιθανότατα μεταδόθηκε από τις νυχτερίδες στους ανθρώπους μέσω κάποιου άλλου ζώου, ενός ενδιάμεσου ξενιστή. Η πιθανότητα να διέρρευσε από κάποιο εργαστήριο κρίνεται «εξαιρετικά απίθανη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: «Άφαντα» τα νεόδμητα – Μόλις 2 στα 100 σπίτια που πωλούνται είναι νέα
Το 87,4% των πωλήσεων ακινήτων στη Θεσσαλονίκη αφορά κατοικίες, ενώ το 87% είναι άνω των 20 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της RE/MAX Ελλάς
Θεσσαλονίκη: «Άφαντα» τα νεόδμητα – Μόλις 2 στα 100 σπίτια που πωλούνται είναι νέα
Θεσσαλονίκη: Στο ΣτΕ η προσφυγή του Δήμου Καλαμαριάς για τη Μαρίνα Αρετσούς
Ο δήμος ανέπτυξε τις θέσεις του σχετικά με την αντίθεσή του στο Προεδρικό Διάταγμα για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
Θεσσαλονίκη: Στο ΣτΕ η προσφυγή του Δήμου Καλαμαριάς για τη Μαρίνα Αρετσούς