Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Ρωσία: Πρόστιμο στο Τwitter επειδή δεν απέσυρε απαγορευμένο περιεχόμενο

Ρωσία: Πρόστιμο στο Τwitter επειδή δεν απέσυρε απαγορευμένο περιεχόμενο
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
34.820 ευρώ πρόστιμο προς το Twitter

Ρωσικό δικαστήριο επέβαλε στο Twitter πρόστιμο ύψους 3,2 εκατομμυρίων ρουβλίων (34.820 ευρώ) επειδή δεν απέσυρε όπως ισχυρίζονται οι αρχές απαγορευμένο περιεχόμενο.

Η Μόσχα τον περασμένο μήνα είχε αποφασίσει να «επιβραδύνει» εντός της Ρωσίας το Twitter, που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ, και στις 16 Μαρτίου προειδοποίησε την εταιρεία ότι θα απαγορεύσει την υπηρεσία μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε ένα μήνα για περιεχόμενο που αφορά από την παιδική πορνογραφία έως την κατάχρηση ναρκωτικών.

Δεν υπήρξε άμεσος σχολιασμός εκ μέρους του Twitter, το οποίο είχε εκφράσει νωρίτερα την ανησυχία του για το αντίκτυπο που έχει η ελευθερία του λόγου στην Ρωσία, ενώ αρνήθηκε ότι επέτρεψε τη χρήση της πλατφόρμας του για την προώθηση παράνομων συμπεριφορών, όπως ισχυρίζονται οι ρωσικές αρχές.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Παναγιωτόπουλος: Σε πολύ καλό σημείο η στρατηγική θέση Ελλάδας και ΗΠΑ

Χαρδαλιάς για Θεσσαλονίκη: Οι 6 περιοχές με «έκρηξη» του ιού - Αύξηση μέχρι 335%