Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η Ισπανία χαρίζει 5-10% των εμβολίων για τον κορωνοϊό στη Λατινική Αμερική

embolio
Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Μέχρι στιγμής, περίπου το 7,6% των Ισπανών έχει εμβολιαστεί πλήρως, ενώ σχεδόν το 21% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση

Η Ισπανία θα προσφέρει μεταξύ 5%-10% των εμβολίων της κατά της Covid-19 σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής φέτος, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

«Η Ισπανία θα ξεκινήσει αυτήν τη δέσμευση μόλις φθάσει στο ορόσημο του 50% του πληθυσμού της που θα έχει εμβολιαστεί», τόνισε ο Σάντσεθ κατά τη διάρκεια της Ιβηρό-Αμερικανικής Συνόδου στην Ανδόρα, προσθέτοντας πως αναμένει ότι οι χώρες της Λατινικής Αμερικής θα λάβουν 7,5 εκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη του έτους.

Η Ισπανία στοχεύει να έχει πλήρως εμβολιάσει το 50% του πληθυσμού της των 47 εκατομμυρίων κατοίκων έως τα τέλη Ιουλίου. Μέχρι στιγμής, περίπου το 7,6% έχει εμβολιαστεί πλήρως, ενώ σχεδόν το 21% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση.

Η χώρα δικαιούται πάνω από 93 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων φέτος, βάσει του προγράμματος αγοράς υπό τον συντονισμό της ΕΕ, οι περισσότερες για εμβολιασμό δύο δόσεων, με αποτέλεσμα να της απομένουν εκατομμύρια επιπλέον δόσεις.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και 18 προσαγωγές μετά την ένταση στα Δικαστήρια
Ομάδα ατόμων που είχε συγκεντρωθεί σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον 25χρονο που προφυλακίστηκε για την υπόθεση της οικογένειας Νέστορα
Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και 18 προσαγωγές μετά την ένταση στα Δικαστήρια
Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου ΕΠΟΠ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα στη Ρόδο
Με μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση, ο πατέρας του 19χρονου, περιέγραψε τη δύσκολη στιγμή που η οικογένεια βρέθηκε ξανά στη Ρόδο
Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου ΕΠΟΠ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα στη Ρόδο