Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός: Ελευθερίες για εμβολιασμένους και πρώην ασθενείς δίνει η Γερμανία

neoi-bar
Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Για τις δύο αυτές κατηγορίες θα αρθούν οι περιορισμοί που ισχύουν στις προσωπικές επαφές και στην κυκλοφορία τις νυχτερινές ώρες

Μεγαλύτερες ελευθερίες για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19 και όσους έχουν αναρρώσει από την ασθένεια αναμένεται να εγκριθούν το αργότερο έως την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, κατόπιν σχετικής απόφασης του υπουργικού συμβουλίου.

Όπως εξήγησε ο κ. Σπαν, όταν θα τεθεί σε ισχύ η απόφαση, για τις δύο αυτές κατηγορίες θα αρθούν οι περιορισμοί που ισχύουν στις προσωπικές επαφές και στην κυκλοφορία τις νυχτερινές ώρες, ενώ δεν θα απαιτείται να υποβληθούν σε τεστ προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε καταστήματα, μουσεία, ζωολογικούς κήπους κλπ. Εμβολιασμένοι και πρώην ασθενείς δεν θα τίθενται, επιπλέον, σε καραντίνα, όπου υπάρχει τέτοια υποχρέωση.

Η σχετική ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο την Πέμπτη και, εκτός απροόπτου, την Παρασκευή θα περάσει και από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο. «Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να εγκριθούν το συντομότερο οι νέοι κανόνες», δήλωσε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Τα θεμελιώδη δικαιώματα δεν αποτελούν είδος πολυτελείας ή δώρο», δήλωσε σχετικά ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ και πρόσθεσε ότι το κρατίδιό του δεν θα περιμένει την έγκριση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, αλλά θα εφαρμόσει άμεσα την απόφαση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

14o-lykeio-sxoleio
Θεσσαλονίκη: Αυτά είναι τα 10 νέα σχολεία που αλλάζουν όψη
Με το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» - Ξεχωριστή θέση σε αυτή τη μεγάλη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση κατέχει η λειτουργία των δύο νέων Ωνάσειων Σχολείων...
Θεσσαλονίκη: Αυτά είναι τα 10 νέα σχολεία που αλλάζουν όψη
karxarias
Αυτές είναι οι 6 περιοχές στην Ελλάδα που εμφανίζονται καρχαρίες - Και στη Χαλκιδική
H τελευταία επίθεση στη χώρα ήταν πριν από 45 χρόνια και η τελευταία θανατηφόρα επίθεση πριν 60 χρόνια
Αυτές είναι οι 6 περιοχές στην Ελλάδα που εμφανίζονται καρχαρίες - Και στη Χαλκιδική
Ζελένσκι: Kαλεί τον Πούτιν σε συνάντηση - Ζητά «κατάπαυση του πυρός»
«Η Ουκρανία είναι έτοιμη για κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια των συνομιλιών» - Έτοιμος για «συμβιβασμούς» είχε δηλώσει νωρίτερα, ο Πούτιν
Ζελένσκι: Kαλεί τον Πούτιν σε συνάντηση - Ζητά «κατάπαυση του πυρός»