Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τρεις συλλήψεις για το δυστύχημα με 14 νεκρούς στο τελεφερίκ στην Ιταλία

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος

Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν νωρίς σήμερα το πρωί στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια του δυστυχήματος με το τελεφερίκ στη βόρεια Ιταλία, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο εισαγγελείς.

Την Κυριακή η καμπίνα ενός τελεφερίκ που συνδέει την πόλη Στρέζα, στις όχθες της λίμνης Ματζόρε, με το γειτονικό όρος Μοταρόνε, έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι επιβαίνοντες εκτός από ένα πεντάχρονο παιδί από το Ισραήλ.

Το τελεφερίκ Στρέσα-Μοταρόνε μεταφέρει τουρίστες και ντόπιους από την πόλη που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης σε υψόμετρο 1.300 μέτρων, στην κορυφή του όρους Μοταρόνε, καλύπτοντας τη διαδρομή αυτή μέσα σε 20 λεπτά.

Το τελεφερίκ Στρέζα-Μοταρόνε επαναλειτούργησε πρόσφατα, μετά τη σταδιακή άρση των περιορισμών λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Η κορυφή του Μοταρόνε είναι δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες, αφού εκεί υπάρχει πανοραμική θέα στη Λίμνη Ματζόρε και τις Άλπεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και 18 προσαγωγές μετά την ένταση στα Δικαστήρια
Ομάδα ατόμων που είχε συγκεντρωθεί σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον 25χρονο που προφυλακίστηκε για την υπόθεση της οικογένειας Νέστορα
Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και 18 προσαγωγές μετά την ένταση στα Δικαστήρια
Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου ΕΠΟΠ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα στη Ρόδο
Με μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση, ο πατέρας του 19χρονου, περιέγραψε τη δύσκολη στιγμή που η οικογένεια βρέθηκε ξανά στη Ρόδο
Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου ΕΠΟΠ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα στη Ρόδο