Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αλλάζουν οι ταυτότητες στη Βόρεια Μακεδονία - Οι διαφορές (ΦΩΤΟ)

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Εκδόθηκαν οι πρώτες ταυτότητες με τη νέα συνταγματική ονομασία

Ξεκίνησε στη Βόρεια Μακεδονία, η έκδοση ταυτοτήτων με το νέο συνταγματικό όνομα της χώρας. Ήδη μόνο στην πόλη των Σκοπίων 400 πολίτες έλαβαν τα νέα προσωπικά έγγραφα, ενώ ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα.

Οι νέες ταυτότητες είναι δίγλωσσες, σε μορφή πιστωτικής κάρτας, και εκτός από τη συνταγματική ονομασία αναγράφουν εμφανώς και το διεθνές πρόθεμα της χώρας «MKD», σύμφωνα με όσα ορίζει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Το υπουργείο Εσωτερικών, έχει ζητήσει από τους πολίτες να μη συνωστίζονται στις δημόσιες υπηρεσίες που εκδίδουν τα νέα έγγραφα, εξαιτίας της πανδημίας, ανακοινώνοντας προτεραιότητα σε όσους οι ταυτότητες έχουν ήδη λήξει και αριθμούνται άνω των 40 χιλιάδων.

Τα παλιά προσωπικά έγγραφα, που δεν έχουν λήξει ακόμη, θα ισχύουν έως τις 12 Φεβρουαρίου 2024.

Δείτε παρακάτω τις διαφορές μεταξύ παλιάς και νέας ταυτότητας:

Η νέα ταυτότητα:

ταυτότητα

Η παλιά ταυτότητα:

ταυτοτητα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παύλος Μαρινάκης: «Οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη από νέες αυταπάτες»
«Δεν μπορείς να παρουσιάζεις ως καινούριο ένα πολιτικό προϊόν που οι πολίτες έχουν ήδη δοκιμάσει και έχουν απορρίψει» είπε για τον Αλέξη Τσίπρα
Παύλος Μαρινάκης: «Οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη από νέες αυταπάτες»