Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

G20: Το εμβόλιο να γίνει προσβάσιμο σε όλο τον κόσμο

embolia
G20: Το εμβόλιο να γίνει προσβάσιμο σε όλο τον κόσμο
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
«Όταν ένας άνθρωπος είναι άρρωστος, πρέπει να θεραπεύεται, ανεξάρτητα από το πού γεννήθηκε, από το χρώμα του δέρματος και από την οικονομική του κατάσταση»

Ο Ιταλός υπουργός υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, ανακοίνωσε ότι οι ομόλογοί του που συμμετείχαν στην διήμερη σύνοδο του G20, στην Αιώνια Πόλη, ενέκριναν ομόφωνα το «Σύμφωνο της Ρώμης».

Ουσιαστικά, οι χώρες της G20, τόνισε, «συμμερίζονται ως κύριο στόχο, την διευκόλυνση της παραγωγής εμβολίων κατά του κορωνοϊού και την μεταφορά τους σε όλο τον πλανήτη».

Θέλουμε να γίνει προσβάσιμο, το εμβόλιο, σε όλο τον κόσμο, θα προχωρήσουμε σε όλες τις αναγκαίες επενδύσεις», είπε χαρακτηριστικά, ο Ιταλός υπουργός, και πρόσθεσε:

«Όταν ένας άνθρωπος είναι άρρωστος, πρέπει να θεραπεύεται, ανεξάρτητα από το πού γεννήθηκε, από το χρώμα του δέρματος και από την οικονομική του κατάσταση, και το Σύμφωνο της Ρώμης θεωρεί, όλα αυτά, βασικής σημασίας».

Παράλληλα, ο Σπεράντσα υπογράμμισε ότι όλοι θα πρέπει να μοιράζονται με όλους πληροφορίες που αφορούν την παγκόσμια υγεία, και τις καλύτερες πρακτικές σχετικά με αγωγές και φαρμακολογικές θεραπείες.

«Θέλουμε να επενδύσουμε στην προσέγγιση One Health, θεωρώντας τους ανθρώπους, τα ζώα και το περιβάλλον ως ενιαίο οικοσύστημα, ώστε να ανταποκριθούμε στις σημερινές και μελλοντικές υγειονομικές προκλήσεις», ολοκλήρωσε ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Ντράγκι.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Fitch: Αναβάθμισε το αξιόχρεο ομολόγων από ελληνικές τράπεζες

Κορονοϊός: Τουρίστες γυρνούσαν τη χώρα με πλαστά πιστοποιητικά rapid test