Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Μακρόν: Ρωσία και Τουρκία να αποσυρθούν αμέσως από την Λιβύη

Μακρόν: Ρωσία και Τουρκία να αποσυρθούν αμέσως από την Λιβύη
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
«Η παρουσία τους απειλεί τη σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας και ολόκληρης της περιοχής»

Η Τουρκία και η Ρωσία πρέπει να αποσύρουν από τη Λιβύη «χωρίς καθυστέρηση» τους μισθοφόρους τους, η παρουσία των οποίων «απειλεί τη σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας και ολόκληρης της περιοχής», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετά τη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη στο Παρίσι.

«Έγινε πράγματι ένα πρώτο βήμα με τη χθεσινή ανακοίνωση (...) για αποχώρηση 300 μισθοφόρων» που υπηρετούσαν στο στρατόπεδο του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ, υπογράμμισε ο Μακρόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή: Η Τουρκία και η Ρωσία πρέπει επίσης να αποσύρουν χωρίς καθυστέρηση τους μισθοφόρους και τις στρατιωτικές τους δυνάμεις, η παρουσία των οποίων απειλεί τη σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας και ολόκληρης της περιοχής», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Παγώνη: Ένα νέο lockdown θα είναι τιμωρία για τους εμβολιασμένους

Ισπανία: Ξύπνησε από κώμα μετά από 35 χρόνια (VIDEO)