Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μεγάλο πρόβλημα για τη Βουλγαρία τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να πάψουν να γίνονται αποδεκτά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού από τα υπόλοιπα κράτη μπορεί να βρεθεί η Βουλγαρία

Εν μέσω ανησυχίας των ειδικών για μια νέα ανθεκτική μετάλλαξη του κορωνοϊού προερχόμενη από τη Βουλγαρία, χώρα όπου τα ποσοστά εμβολιασμού δεν ξεπερνούν το 30% - από τα χαμηλότερα στην ΕΕ- , το φαινόμενο της έκδοσης "πλαστών" πιστοποιητικών εμβολιασμού λαμβάνει διαστάσεις πανδημίας.

Όπως αποκαλύπτει στον ΣΚΑΪ και την Κορίνα Γεωργίου ο Πέταρ Βίτανοφ, Ευρωβουλευτής κι Επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, το φαινόμενο αυτό έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, με τη συμμετοχή και γιατρών σε αυτό το παράνομο κύκλωμα, οι οποίοι εκδίδουν αληθινά πιστοποιητικά, χωρίς ωστόσο να έχουν χορηγήσει τη δόση του εμβολίου στους πολίτες. 

Ο Βούλγαρος Ευρωβουλευτής εξέφρασε φόβους πως αν το φαινόμενο διογκωθεί, η χώρα του ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να πάψουν να γίνονται αποδεκτά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού από τα υπόλοιπα κράτη και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στον Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, προειδοποιώντας για μια υγειονομική βόμβα που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως γνωρίζει για παρόμοια περιστατικά "πλαστών" πιστοποιητικών εμβολιασμού εκτός από τη Βουλγαρία και στη Λετονία, αλλά ακόμη και σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και ο Καναδάς. 

Πηγή: skai

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» στον δημοσιογράφο Νάσο Αθανασίου
Δεκάδες συνάδελφοι, συγγενείς και φίλοι βρέθηκαν στον ναό της Μεταμορφώσεως στα Βριλήσσια για να αποχαιρετήσουν τον δημοσιογράφο Νάσο Αθανασίου
Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» στον δημοσιογράφο Νάσο Αθανασίου
Θεσσαλονίκη: Στην τελική ευθεία οι πρόβες για την «Μποέμ» στο Φεστιβάλ Επταπυργίου
Η όπερα του Πουτσίνι αποτελεί την κεντρική παραγωγή του αγαπημένου θεσμού - Τι αναφέρουν οι συντελεστές
Θεσσαλονίκη: Στην τελική ευθεία οι πρόβες για την «Μποέμ» στο Φεστιβάλ Επταπυργίου