Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κόκκινη γραμμή για τη Ρωσία ενδεχόμενη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Για σοβαρές συνέπειες, αποσταθεροποίηση της στρατιωτικής και πολιτικής κατάστασης στην Ευρώπη, έκανε λόγο η Μαρία Ζαχάροβα

Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι κόκκινη γραμμή για τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι για μας, και αυτό το λέμε εδώ και καιρό, κόκκινη γραμμή. Η συνέχιση της πρόσληψης του Κιέβου στην στρατιωτική τροχιά της συμμαχίας, η de facto ανάπτυξη των στρατιωτικών υποδομών αυτής της χώρας που άρχισε το ΝΑΤΟ, η επιδίωξη του να την μετατρέψει σε ορμητήριο αντιπαράθεσης με την Ρωσία, εγκυμονούν σοβαρές συνέπειες, αποσταθεροποίηση της στρατιωτικής και πολιτικής κατάστασης στην Ευρώπη» κατέληξε η Ζαχάροβα.

Σύμφωνα με την ίδια, η Ρωσία είναι πεπεισμένη, ότι μοναδική εκδοχή επίλυσης της κατάστασης με την θλιβερή θέση στην οποία βρίσκεται η ευρωπαϊκή ασφάλεια είναι η από κοινού επεξεργασία εκ μέρους της Μόσχας και του ΝΑΤΟ μακροπρόθεσμων συμφωνιών, που θα αποκλείουν την επέκταση της συμμαχίας προς ανατολάς.

Η Ζαχάροβα επισήμανε ότι η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του ΝΑΤΟ στην Ρίγα από τις 30 Νοέμβριου έως την 1η Δεκεμβρίου έδειξε «την εμμονή της συμμαχίας στην καταπολέμηση φανταστικών απειλών» σε βάρος μιας συλλογικής αντιμετώπισης των πραγματικών προκλήσεων της εποχής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρήτη: Αυξημένες μεταναστευτικές ροές – 242 αφίξεις μέσα σε λίγες ώρες
Σε 5 διαφορετικές επιχειρήσεις στα νότια της Κρήτης εντοπίστηκαν και διασώθηκαν περισσότεροι από 240 πρόσφυγες και μετανάστες
Κρήτη: Αυξημένες μεταναστευτικές ροές – 242 αφίξεις μέσα σε λίγες ώρες
Νέο διάβημα της Ελλάδας στον ΟΗΕ για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη
Ρηματική διακοίνωση υπέβαλε στις 30 Μαρτίου 2026 η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στο Γραφείο του ΟΗΕ, για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη
Νέο διάβημα της Ελλάδας στον ΟΗΕ για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη
Θεσσαλονίκη: Αποκρουστική εικόνα στην παραλία – Γέμισε βλέννα ο Θερμαϊκός (ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ)
Το γνωστό πλαγκτόν κάλυψε ξανά τα νερά της παραλίας της πόλης – Δυσφορία για κατοίκους και επισκέπτες από τη δυσοσμία
Θεσσαλονίκη: Αποκρουστική εικόνα στην παραλία – Γέμισε βλέννα ο Θερμαϊκός (ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ)