Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προειδοποιούν τη Ρωσία οι G7: «Μαζικές συνέπειες» αν επιτεθεί στην Ουκρανία

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Η Ρωσία δεν θα πρέπει να έχει αμφιβολία ότι περαιτέρω στρατιωτική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας θα έχει μαζικές συνέπειες και μεγάλο κόστος»

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών κρατών προειδοποίησαν σήμερα τη Ρωσία ότι θα αντιμετωπίσει «μαζικές συνέπειες» αν ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επιτεθεί στην Ουκρανία, σύμφωνα με σχέδιο δήλωσης που είδε το Ρόιτερς.

Στη σύνοδό τους στο Λίβερπουλ της βόρειας Αγγλίας, οι αντιπρόσωποι της G7 δήλωσαν πως καταδικάζουν τη στρατιωτική ανάπτυξη της Ρωσίας κοντά στην Ουκρανία και κάλεσαν τη Μόσχα να αποκλιμακώσει την κατάσταση.

«Η Ρωσία δεν θα πρέπει να έχει αμφιβολία ότι περαιτέρω στρατιωτική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας θα έχει μαζικές συνέπειες και μεγάλο κόστος», αναφέρεεται στο σχέδιο δήλωσης, επιβεβαίωσαν πηγές στη G7.

Η Ουκρανία βρίσκεται στο κέντρο μιας κρίσης στις σχέσεις Ανατολής-Δύσης καθώς κατηγορεί τη Ρωσία ότι συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα προετοιμάζοντας πιθανόν μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επίθεση.

Η Ρωσία αρνείται ότι σχεδιάζει οποιαδήποτε επίθεση και κατηγορεί την Ουκρανία και τις ΗΠΑ για αποσταθεροποιητική συμπεριφορά, ενώ έχει δηλώσει πως χρειάζεται εγγυήσεις ασφαλείας για τη δική της προστασία.

Η G7 περιλαμβάνει τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ ενώ μετέχει επίσης ένας αντιπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης για Σουφλιά: Άφησε το δικό του αποτύπωμα στη σύγχρονη ιστορία
Την θλίψη του για την απώλεια του Γιώργου Σουφλιά εξέφρασε με συλλυπητήρια ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης για Σουφλιά: Άφησε το δικό του αποτύπωμα στη σύγχρονη ιστορία