Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Άρση κυρώσεων ζήτησε από Μπάιντεν ο Ερντογάν: «Θέλουμε F-16»

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Άρση των κυρώσεων σε βάρος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας ζήτησε ο Ερντογάν από τον Μπάιντεν

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα Πέμπτη το απόγευμα οι πρόεδροι Τουρκίας και ΗΠΑΕρντογάν και Μπάιντεν, οι οποίοι συζήτησαν για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και για διμερή θέματα, σύμφωνα με την ενημέρωση από την τουρκική προεδρία.

Θέλοντας να αναδείξει το διαμεσολαβητικό ρόλο της Άγκυρας στην ουκρανική κρίση, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε στον αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν πως ο ρόλος της Τουρκίας στην προσπάθεια να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ Μόσχας και Κιέβου είναι σημαντικός, προκειμένου να αποτραπεί η κλιμάκωση της κρίσης. Υποστήριξε πως η τριμερής συνάντηση Λαβρόφ-Κουλέμπα-Τσαβούσογλου στην Αττάλεια, λίγες ώρες νωρίτερα, ήταν μία διπλωματική επιτυχία, παρότι οι διαπραγματεύσεις απέβησαν άκαρπες.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν τόνισε στον Μπάιντεν πως ήρθε η ώρα να αρθούν όλες οι «άδικες» κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. Συμπλήρωσε ότι η Τουρκία επιθυμεί να αγοράσει 40 νέα μαχητικά αεροσκάφη F-16 και να εκσυγχρονίσει αυτά που έχει ήδη, το συντομότερο δυνατόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: Να μπει πλαφόν στις τιμές για το φυσικό αέριο

Θεσσαλονίκη: Ανοίγει πύλες το καλοκαίρι η νέα Αγορά Μοδιάνο – Με 80 καταστήματα

Κορωνοϊός: 21.863 νέα κρούσματα - 2.161 στη Θεσσαλονίκη (ΧΑΡΤΗΣ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Τέλος εναέρια καλώδια 12 χλμ στο Σέιχ Σου – Μεγάλο έργο, νέο υπόγειο δίκτυο
Ολοκληρώθηκε το σημαντικό έργο ύψους άνω των 8 εκατ. ευρώ – Πότε θα ολοκληρωθεί η αποξήλωση του εκτός τάσης εναέριου δικτύου
Θεσσαλονίκη: Τέλος εναέρια καλώδια 12 χλμ στο Σέιχ Σου – Μεγάλο έργο, νέο υπόγειο δίκτυο
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel
Θέτει ζήτημα «πράσινων» φόρων στα ορυκτά καύσιμα και το diesel κίνησης, ενώ επανέρχεται στο εύρος των φορολογικών εξαιρέσεων
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel