Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ρωσικό σαμποτάζ; Αμπράμοβιτς και Ουκρανοί με δηλητηρίαση – Τα συμπτώματά τους

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Για σαμποτάζ στις διαπραγματεύσεις κάνουν λόγο οι Ουκρανοί

Συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της δηλητηρίασης παρουσίασαν ο Ρώσος ολιγάρχης Ρομάν Αμπράμοβιτς και Ουκρανοί διαπραγματευτές νωρίτερα αυτόν τον μήνα, έπειτα από συνάντηση στο Κίεβο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal.

Μετά τη συνάντηση στην ουκρανική πρωτεύουσα, ο Αμπράμοβιτς, ο οποίος μετέβη σε Μόσχα, Λβιβ και άλλους χώρους διαπραγματεύσεων, καθώς και τουλάχιστον δύο ανώτερα μέλη της ουκρανικής ομάδας εμφάνισαν συμπτώματα που περιελάμβαναν κόκκινα μάτια, συνεχή και επώδυνη δακρύρροια καθώς και ξεφλούδισμα του δέρματος στο πρόσωπο και στα χέρια τους, σύμφωνα με τις πηγές.

Σύμφωνα με το Αμερικανό ΜΜΕ, η ουκρανική πλευρά απέδωσε την δηλητηρίαση σε ενέργεια των «σκληροπυρηνικών» της Μόσχας, ώστε να σαμποτάρουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Πηγή από το περιβάλλον του Αμπράμοβιτς είπε ότι δεν ήταν σαφές ποιος είχε βάλει στο στόχαστρο την ομάδα.

Ο κ. Αμπράμοβιτς και οι Ουκρανοί διαπραγματευτές, στους οποίους περιλαμβάνεται ο βουλευτής των Τατάρων της Κριμαίας Ρουστέμ Ουμέροφ, βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση πλέον και η ζωή τους δεν κινδυνεύει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι, ο οποίος συναντήθηκε με τον Αμπράμοβιτς, δεν επηρεάστηκε. Ο εκπρόσωπος του Ζελένσκι είπε ότι δεν είχε πληροφορίες σχετικά με τις υποψίες για δηλητηρίαση.

Δυτικοί εμπειρογνώμονες που εξέτασαν το περιστατικό είπαν ότι ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί εάν τα συμπτώματα προκλήθηκαν από χημικό ή βιολογικό παράγοντα ή από κάποιου είδους επίθεση ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Σύσκεψη υπό Μητσοτάκη: Απόλυτη επάρκεια αγαθών – Τι λένε για ηλιέλαιο, δημητριακά

Κορωνοϊός: 72 νεκροί και 27.490 νέα κρούσματα - Πόσα στη Θεσσαλονίκη

Απειλεί η Ρωσία να βάλει STOP στην παροχή αερίου αν δεν πληρωθεί σε ρούβλια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική διενεργήθηκε με επιτυχία επέμβαση σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε