Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Κίεβο: Ερευνά σχεδόν 26.000 υποθέσεις ύποπτων εγκλημάτων πολέμου

Κίεβο: Ερευνά σχεδόν 26.000 υποθέσεις ύποπτων εγκλημάτων πολέμου
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Δεκατρείς υποθέσεις έχουν κατατεθεί στα δικαστήρια και έχουν εκδοθεί επτά ετυμηγορίες

Η Ουκρανία διερευνά σχεδόν 26.000 ύποπτες υποθέσεις εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου και έχει απαγγείλει κατηγορίες σε 135 άτομα, δήλωσε στο Reuters ο Ουκρανός γενικός εισαγγελέας αρμόδιος για εγκλήματα πολέμου.

Από τους κατηγορουμένους, περίπου 15 άτομα βρίσκονται υπό κράτηση στην Ουκρανία και οι υπόλοιποι 120 παραμένουν ελεύθεροι, δήλωσε ο Γιούρι Μπιλουσόφ, επικεφαλής του τμήματος εγκλημάτων πολέμου του γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα, σε συνέντευξή του στο Κίεβο.

Δεκατρείς υποθέσεις έχουν κατατεθεί στα δικαστήρια και έχουν εκδοθεί επτά ετυμηγορίες, είπε.

Τον Μάιο, ένας 21χρονος αιχμάλωτος Ρώσος στρατιώτης έγινε το πρώτο άτομο που καταδικάστηκε σε δίκη για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία ενός άοπλου αμάχου.

"Ορισμένες φορές μας ρωτούν γιατί διώκουμε τέτοιους... χαμηλόβαθμους αξιωματικούς. Απλά επειδή έχουν παρουσία εδώ... Αν στρατηγοί ήταν εδώ φυσικά και μπορούσαμε να τους συλλάβουμε, σίγουρα θα διώκαμε στρατηγούς", είπε ο Μπιλούσοφ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Ιταλία: Tο κεντρώο κόμμα Αzione ακυρώνει την εκλογική συμφωνία με κεντροαριστερά

Διάψευση και από Ουκρανία: Κάνενα αίτημα στην Ελλάδα για παρακολούθηση